tisdag 7 maj 2019

Sagor, strand och sömn

Jag tänkte att vi skulle kika lite på vad som har hänt den senaste tiden. För trots att det känns som om vi mest försöker sova ikapp så händer det grejer ändå. Vi har fått fyra fina besök sedan påsk, bland annat Tove kom och hälsade på, vilket var väldigt roligt. Och Milagros med lille Pedro (som flyttade norrut), vilket gjorde mig och Disa väldigt glada. Det tråkiga är ju att jag är så förfärligt trött hela tiden att jag känner mig avskärmad från alltihop, det märks nog inte ens att jag tycker att det är roligt att de kommer, och till och med får energi av det. Nu har jag börjat förklara för besökare redan innan de kommer, att om jag verkar konstig är det bara sömnbristen som spökar.

Med Tove och hennes lilla familj gick vi till den alternativa byn Calabacino.
På vägen dit går man förbi "mitt" hus, och hela vägen till Calabacino är så vacker, tycker jag.

Vi har haft flera picknickar också. Här var det Jesús som tog igen förlorad sömn, medan jag fick egentid med Disa. Vi gick till en bäck och badade fötterna när vi hade ätit.

Disa och jag åkte med ett par kompisar till Linares de la Sierra en eftermiddag. Där i byn var det sagoberättande.
Disa och jag stannande kvar i byn när det var slut, köpte glass på den ena baren på bytorget (som är en före detta tjurfäktningsarena) av en man som osannolikt nog kan lite svenska! Ett av hans tolv syskon är gift med en svensk kvinna. Ni som har varit på Solkusten eller Mallorca har kanske hört svenska där, men att stöta på någon här i bergstrakterna, som kan några ord på svenska, är helt enkelt osannoligt.

Efter glassen klättrade Disa i träd och lekte vid den vackra brunnen utanför kyrkan.
I Disas skola hade elever och lärare ledigt torsdagen och fredagen förra veckan, och då åkte vi till kusten, till El Portil, där Jesús pappa har en liten lägenhet. Han var också där, förresten. För att träffa våra småtjejer. Det var härligt att komma till kusten. och Disa älskade stranden! Som hon njöt! Hon låg i (det kalla) vattnet och översköljdes av vågor, vi letade snäckor tillsammans, byggde sandslott och en liten sjö... Vad roligt det blir med en unge! Plötsligt undrar man vad det var för nöje över huvud taget med att fira jul, fylla år och vara på stranden innan man fick barn. Det är ju de som gör allt så roligt!
Jesús pappa lagade mat åt oss, och fiskade.
Och Runa andades havsluft för första gången. När Disa var lika liten som Runa var vi också här, och hon sov i bärsjalen precis som Runa gjorde. Det var just när vi hade släppts ut från sjukhuset efter en lång vecka med läkare och undersökningar, och vi behövde komma bort.
Så skönt att komma till havet. Vi åker snart tillbaka.


8 kommentarer:

 1. "Ni som har varit på Solkusten eller Mallorca har kanske hört svenska där..." Ähum, du kan ta bort _kanske_ ur den meningen. :D

  Bilden med Jesus och Runa är så fin, så avslappad!

  Perfekt med bärsjal! Jag önskar bara att jag hade skaffat det tidigare än vad jag gjorde för sonen var hopplös att söva och att stå där och vanka/vagga i timtal är inte särskilt underhållande om man säger så, varken för ens kropp eller sinne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste inte hur jag skulle formulera mig, jag vill ju inte förolämpa någon, särskilt med min amningshjärna som gör att jag inte kan formulera mig ordentligt på något språk alls nu. Men jag menar väl främst spanjorer som kan säga något på svenska :-)

   Bra att du skaffade bärsjal till sist! Det är fantastiskt!

   Radera
 2. Vad härligt! Utom sömnbristen, men så är det ju.
  Kanske vi ses snart! Det vore kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är det .-)

   Ja, det vore jätteroligt!

   Radera
 3. Ja, sömn är väl inte det man får mest av som småbarnsföräldrar. Minns också hur trött jag ofta var.
  Härlig bild av Jesus och Runa, harmoni.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte mycket sömn med småttingar, men så glad amn blir när barnet råkar sova lite mer än vanligt .-)

   De hade det gott där i graset :-)

   Radera
 4. Vackra bilder på natur och människor. Ni ser ut att ha det bra. Härligt.
  Kram, Annika F

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget