tisdag 5 mars 2019

Jesús - den minst händiga person jag känner

- Åh gud! Vad var det!?
Jag stirrade på Vargen, som precis som jag ryckt till av det plötsliga oljudet, där han låg på skrivbordet bredvid mig när jag jobbade.

Oväsendet fortsatte. Det lät faktiskt som... Men det kunde det inte vara, det var för osannolikt...

Jag gick ner för trappan, och jo, där låg nu borrmaskinen på soffbordet och Jesús var arg. Även det mest osannolika sker, vet ni. Det finns ingenting som Jesús avskyr mer än att använda borrmaskinen. Vi undviker till och med att prata om den, för husfridens skull. Ett enda borrat hål i väggen och Jesús är på dåligt humör resten av dagen. Men nu hade han gett sig fan på att sätta fast tv:n på väggen.

- Hålen är för små! Borret är för litet! Skruvarna kommer inte i! sa han.
- Men kollade du inte storleken på dem innan du borrade? undrade jag, dumt nog.

Ni som har hängt med från början minns kanske att Jesús inte är någon händig person. Han är väl den minst händiga jag känner. När vi lärde känna varandra visste han inte ens att det finns olika glödlampor, utan trodde att en och samma sort funkar till alla lampor. Han gjorde en meterlång spricka i väggen när han skulle sätta upp en tavla, och det var när han började frosta av frysen halv tio på kvällen en gång, som jag förstod att han aldrig hade frostat av en frys tidigare... Inte för att jag är någon fena på sådana här grejer jag heller, men lite hum har jag ju, med alla far- och morbröder som bygger hus, möbler, bilar, reparerar sina bostäder, en pappa som grejade och fixade allt i den välutrustade verkstaden...

Jesús var arg hela dagen. Han gick till Sparbutiken för att köpa nytt borr (varför han nu trodde att de skulle ha betongborr där?!), vilket de naturligtvis inte hade. Han åkte till järnaffären med Disa på eftermiddagen och fick hjälp att köpa ett borr i rätt storlek, kom hem, borrade, men så kunde han inte hitta skiftnyckeln, som sedan behövdes för att sätta fast tv-ställningen, och letade surt i byrålådor och  på andra märkliga ställen. Jag hade jobbat undan det värsta och erbjöd mig att åka till järnaffären och köpa en ny skiftnyckel, men nej, han skulle ha vår. Till slut fick han ta något slags Ikeaverktyg, och fick fast ställningen.

När jag hade jobbat klart och kom ner igen satt tv:n faktiskt på väggen.
- Går det att sätta den rakt? undrade jag, som tänkte att vi kommer att börja luta på huvudena åt höger allihop för att få en vettig bild, och har Jesús hört talas om vattenpass, tumstock och att ta mått över huvud taget, eller gör han allt på känn?
- Då måste jag borra nya hål, svarade han, och därmed var saken utredd.

Så nu har vi en tv på väggen som hänger snett, åtta sladdar i olika färger som hänger ner från den, och dessutom fungerar inte tv:n just nu, eftersom Jesús har dragit ur några sladdar och inte kan sätta tillbaka dem... Men apparaten sitter i alla fall fast på väggen.

15 kommentarer:

 1. Lite jobbigt att titta snett, men knappast läge att påtala just nu ... ;) Min pappa (som tyvärr inte lever längre) var också ungefär sådär "händig". När vår ytterdörr gick sönder tejpade han den till exempel. Mamma var inte superglad ;) Han tejpade faktiskt det mesta om jag ska vara ärlig ... (Men han var bra på andra saker, vilket Jesús ju förstås också är ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, var det en kraftig tejp? Jesús tejpade bilens backspegel i ungefär ett år tills det inte gick längre. Att tejpa en ytterdörr är nytt för mig. Din pappa var säkert bra på jättemånga andra saker!

   Radera
 2. Hej Annika!
  Ja du händiga är inte alla män. Dom som är konstnärliga, tex musiker eller målar tavlor brukar inte vara händiga med sånt där som att bygga/snickra...är vad jag tror och sett :-)
  Jag har haft händiga män men där fanns inte viljan hahaha så det blev inte mycket gjort...Hoppas du mår bra! Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, det ska till vilja också! Jesús grej är ju musiken, så jag får väl bara glömma att han någonsin kommer att sätta upp en bokhylla.

   Radera
 3. Oh Annica,jag ska egentligen inte skratta, men på det viset du skriver, så kan jag inte annat.
  Jag skulle troligen inte heller klarat av det som Jesus gjort.
  Ha det bra!
  P.S. Vågar knappt skriva att min man är väldigt händig.D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt med en händig man! Jag blev bortskämd med en sådan, min pappa, som kunde fixa det mesta, så jag slapp lära mig själv, vilket var dumt.

   Radera
 4. Hahaha, pest eller kolera liksom. Frustrerande med en sned TV men samtidigt, för husfridens skull, svårt att göra nåt åt det. Och vem vet hur det hade blivit om han gjorde om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husfriden vinner. Jag skulle aldrig be honom göra om det. Den dag vi flyttar sätter jag upp tv:n själv i den nya bostaden.

   Radera
 5. Hahahaha! Behöver ett skratt, känner jag!

  Men jag skulle få spader på att ha teven snett!
  Beroende på telefon så kan man ladda ned vattenpass till den. Eller så gör man sitt eget (ja, om man inte köper ett då) genom att ta en petflaska, lägga den på bänken och med hjälp av t ex en skärbräda dra ett rakt streck med en tuschpenna från flaskbotten och mot halsen. Häll i några dl vatten (2-3?)och skruva igen. Lägg flaskan på sidan och rulla så att vattennivån ligger utmed strecket. Ligger det helt rakt utmed är det i våg, ligger det inte i rakt utmed så är det snett. Som teven ... :D Jag kom på det där när jag snabbt behövde kolla om kylskåpet lutade eller varför det förde ett sådan attans liv.

  Borra i betong är jävligt! För även om man markerar hur noga som helst så kan borret hoppa åt sidan när man kommit en bit för det är en liten stenjävel i väggen! Var glad för att ni har en borrmaskin, i vårt hus i Sverige borrade jag hål med en sådan där handvevgrej, borrsväng! Då var det bra att vara envis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan köpte vi borrmaskin med slagfunktion. Nästan ett måste för bra borrhål i betongväggar.

   Radera
  2. Åh, en handvevad borrmaskin, det skulle JAG få spader av när jag måste borra hål i väggen! Men slagfunktion? Det måste undersökas, det vet jag inte vad det är.

   Det förvånar mig inte att du kan tillverka vattenpass också, du verkar vara rena McGyver med lösningar på allt! En fantastisk egenskap!

   Radera
 6. Kanske inte läge att köpa ett renoveringsobjekt. Passar nog er bra att hyra istället ;o) Det skriver jag eftersom min man är lika o-händig som Jesus (han har försökt att hamra i en skruv med hammare, det är jag som bygger IKEA möbler...) och jag är tacksam att vi inte köpte hus (vilket han ville, och det hade inte varit ett perfekt hus eftersom pengarna inte räckte, och han tänkte att ja men vi kan ju köpa in hantverkare, vilket jag upptäckt är dyrare än vad vi trodde, och jag inte hade velat bo i huset om det skulle renoveras samtidigt).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, hamra skruv! (Här är det också jag som bygger Ikea-möbler, och jag lär upp Disa.) Förmodligen är det klokare att hyra för oss också, men det hade varit en fördel om ägaren hade fixat det som inte funkar i huset, som att det inte finns varmvatten regniga och blåsiga dagar :-)

   Radera
 7. Hahahaha! Man kan inte få allt :)
  Underbart inlägg!!!
  Kram Chatrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tv:n har inte ramlat ner i alla fall :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget