onsdag 13 september 2017

Varmt eller kallt väder, det är relativt...

Jag går bakom en liten grupp mammor och mormödrar som också lämnat barn på skolan.
- I dag fläktar det i alla fall. I går var det vindstilla, och så hett!
- Ja, och därinne på skolmötet i matsalen, hu! Med alla människor, och värmen. Det märktes inte att fönstren och dörren var öppna.
- Men senare i veckan ska det komma en köldvåg.
- Ja, jag hörde det! Usch!
- Det är hopplöst den här tiden. Man behöver kläder för både värme och kyla. Alla kläder i garderoben behövs. Ena dagen är det varmt, andra dagen kallt.


Jag tyckte att den där köldvågen lät lovande och kollade genast väderprognosen när jag kom hem. Aracena, Aracena... där... Jaha. Maxtemperaturen ska pendla mellan 24 och 25 grader under veckoslutet. Nattempen kan sjunka till 11 grader.
Det är ju relativt vad som anses vara köldvåg och inte.

9 kommentarer:

 1. Jag hör flera som tycker att det har varit så varmt men det konstiga är att det tycker inte jag. Inte generellt, i alla fall. Vi har bara haft några fåtal dagar när det varit riktigt varmt, när det nosat uppåt 40. Men vi har även haft en hel del dagar denna sommar med 25 grader och ett grått täcke. Vi har flera gånger gjort annat än tagit den planerade turen till havet för att bada.

  Helmysko!

  Jag kom på att jag har inte sammanställt temperaturerna för juli och augusti än, så som jag gjort sedan 2015. Måste ta och göra det, ska bli spännande att se och jämföra med föregående år.

  Just ja, jag vill inte ha några 11 grader på natten! Poolen kyls av då så skönt är det inte att bada när det är 21 grader i vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!
   Det stod ju 2 sept i Sydkusten om ovanliga vädret på CDS...
   http://www.sydkusten.es/engine.php?articleId=25086&sectionId=168
   Vi har i af haft föööör varmt hela tiden men efter en topp i morgon ser det ut att svalna som det SKA göra i september...andra halvan :-) Tycker jag men det gjorde det inte förra året :(
   Kram P ♥

   Radera
  2. Emma, jag håller med om problemet när poolvattnet kyls ner av nattemperaturen! Jag vägrade doppa mig i dag, och Disa ville ingent hellre än hoppa i den djupa poolen...
   Preciosa, nu kommer hösten, jag är säker! Inga fler värmeböljor. Här i bergen har löven börjat skifta färg.

   Jag tycker mig också ha märkt att sommaren har varit svalare än tidigare, men det kan också bero på att vi inte bor nere i stekpannan längre!

   Radera
 2. 25 grader låter ju som rena värmeböljan ;) Vi ropade glatt att det var 15 grader igår och tyckte att det var "riktigt varmt" ;)

  SvaraRadera
 3. Ja, allt är relativt.
  Jag har inte hunnit vara inne hos dej på länge, jobbat och jobbat, men nu lugnar det ner sej och jag har en del att ta igen märker jag.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen tillbaka!
   Hoppas du kan vila nu! Jag har börjat göra mindre guidejobb i Sevilla, då tänekr jag på dig. Träffade Elisabet också häromdagen, som var med sist vi sågs!

   Radera
 4. Oj! Här känns det som att vi bara går och väntar på första nattfrosten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, inte här... Men i dag har det varit sköna 24 grader igen, så vi närmar oss hösten.

   Radera

ny gadget

ny gadget