torsdag 21 september 2017

En helg med vännerLite kort om helgen som var.
På lördagsförmiddagen gjorde jag ett roligt guidejobb, gick sedan till Casa de Libros och köpte två nya böcker om Sevilla samt en bok till Jesús; Javiér Marías senaste som han inte ens visste fanns. Gissa om han blev glad!
Sedan gick vi på födelsedagslunch hos José Alberto och Loren. Lille Gael har fyllt två, men eftersom Disa och jag var i Sverige då flyttades kalaset fram ett par veckor. Sådant blir man glad av!
Det var jätteroligt att träffa gänget igen.
Och vi fick sån himla god mat, men vad annat kan man vänta sig hemma hos en kock.
Klockan närmade sig 21 när Disa och jag åkte hem till Aracena. Jesús pappa var tack och lov ute när vi gick dit och hämtade väskan, för han avskyr när jag kör i kvällsmörker. Tycker att det är livsfarligt och hade visst försökt förmå Jesús att övertala mig att bryta upp tidigt från kalaset för att hinna hem innan det blev mörkt (vid den tiden han önskade hade inte ens tårtan kommit fram). Och jag, tja, jag kör hellre i dagsljus, men kära nån, vad kan hända här? Jag har ju kört i mörkret i Sverige sedan jag fick körkort för 15 år sedan, Sverige som blir mörkt vid tre på eftermiddagen och där det vimlar av vilda djur i vägkanterna. Tror han inte att jag kör försiktigt?!
Jesús stannande kvar för att gå på en spelning med några kompisar.

Nästa dag kom svenska Johanna, Jorge och Samuel, som är jämnårig med Disa, på besök.
Jesús åkte med dem från Sevilla. Vi skulle träffas vid sjön, men jag tappade bort husnyckeln, och kunde inte ringa Jesús för att fråga om han hade sin med sig så jag bara kunde slå igen dörren, för då hittade jag inte mobilen, och därefter var bilnyckeln borta och vid det laget ville jag bara sätta mig och ge upp och ställa in alltihop alternativt att någon kom och räddade mig (men hade ju tappat bort mobilen så kunde inte ringa någon). Men det löste sig.
Den underbara sjön var inte ett dugg underbar nu i september efter sommartorkan. Vattennivån hade sjunkit med ett par meter, allt var torrt och fult och i mitt-på-dagen-ljus. Men tre av sex personer badade.
Sedan hade vi picknick-lunch och åkte därefter till Linares de la Sierra.
En av de vackraste byar jag vet. Gick och tittade på drömhus. Plockade vindruvor och valnötter från träden.
Där skulle jag vilja bo.4 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Sandra heter jag och läser din blogg sedan några månader tillbaka. Jag, min sambo och vår son på 9 månader är nu i Cádiz. Nästa vecka ska vi vara två nätter i Sevilla.Vi skulle bli jätteglada om du vill komma med tips på vad vi borde se och göra och äta i Sevilla!

  Tack för hjälpen på förhand!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla tex förra inlägget

   Radera
  2. Hej Sandra!
   Cádiz är fint! Har ni varit i kryptan i katedralen och testat ekoljudet? Faschinerande! http://casaannika.blogspot.com.es/2012/03/sondag-i-cadiz.html

   Klart jag vill tipsa om Sevilla! Jag har länge tänkt skriva ett inlägg om just det, för den som besöker stan, så nu ska det bli av. Ska se om jag kan få ett färdigt under helgen. Om det är mer brådskande så skriver jag lite kort här i kommentaren också. Sevillas MÅSTEN är María Luísa-parken med Plaza de España samt den gamla judiska stadsdelen Barrio Santa Cruz. Därefter skulle jag definitivt besöka kungapalatset Alcázar som byggts i morisk stil, fantastiskt vackert, har dessutom fina trädgårdar. Sedan är det slut på måsten. En fin liten promenadsträcka är Paseo de Cristóbal Colón mellan Torre del Oro och Puente de Triana nere vid floden, absolut värd att gå. Gå över Trianabron till stadsdelen Triana där en massa bra matställen finns (se förra inlägget) och för att se keramikverkstäderna med traditionell Sevillakeramik, missa inte det.
   I Alameda finns massor med uteserveringar av alla sorter, stort och öppet och folkrikt och mycket populärt bland Sevillaborna.
   Calle Feria är en kul gata med speciella småbutiker, och i början/slutet av gatan ligger svamparna, Las Setas, det speciella utsikts...byggnadsverket. Alltid kul att komma dit och ta hissen upp! Plaza Alfalfa är en av mina favoriter också, kul butiker på vägen dit, det kanske är det roliga med det torget :-)
   Men framförallt, promenera på smågator, sitta ner, äta tapas och glass!
   Hoppas ni komemr att tycka om stan! Och har ni några dagar över tycker jag att ni ska komma förbi Aracena också, mina trakter. Hör av dig i så fall! Jag har massor av tips :-)

   Radera
  3. Förresten, i Sevilla ska man uppleva flamenco, helst på en professionell föreställning, men La Carbonería är ett kul alternativ till det. En bar där dryckerna är aningen dyrare än på andra ställen (billiga här med) men i gengäld får man kostnadsfritt uppleva flamenco. Roligast senare på kvällen, mycket folk och toppenstämning. Både bra och mindre bra artister, man går inte dit för att se bra artister egentligen. Eventuellt svårt med litet barn, men det beror på dennes sovtider. Jag har varit där med Disa som bebis.

   Radera

ny gadget

ny gadget