torsdag 1 februari 2024

Färgloppet

Inlägg och svar på kommentarer kommer, men det händer så mycket hela tiden!


De här två har rengjorts ordentligt. I tisdags firades fredsdagen med ett för skolan traditionellt färglopp. Alla ungar sprang till torget och tillbaka, och längs hela vägen stod vuxna och kastade färgpulver på dem. Jag var där och hejade, och mobilen blev orange och tröjan blå.

Färgloppen hålls alltid i samband med en insamling av pengar. Pengarna går till forskning för någon sjukdom som elever eller lärare på skolan har drabbats av. Det här året var det Perthes sjukdom. Förra året var det lupus som Runas lärare har. Precis när de skulle avsluta samlingen efter lovet pep hans larm. Han hade länge stått i kö för transplantation av njure på grund av sjukdomen. Han fick snabbt ta sig till sjukhuset och jobbade inte mer det läsåret.

8 kommentarer:

 1. Vad fint att samla in till något som är lite närmare. Det blir också lättare för barnen att förstå.
  Vi läsare har tålamod, så ingen stress.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fint. De som är drabbade brukar berätta om sjukdomen för barnen. Sedan gör de en video som de skickar till olika föreningar eller organisationer för personer med samma sjukdom.
   Ni är otroligt tålmodiga som fortsätter titta in här, det är jag glad över!

   Radera
 2. Vilket bra initiativ! Och bra att visa i handling att det är viktigt att även ge och vikten av att kunna hjälpa andra. Heja er! Annika F P.S Skriv när du får tid. Ingen fara :D!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verklgen ett fint initiativ. På våren brukar det också göras en långcykling på några dagar med de äldre barnen osm då samlar in pengar till något projekt. Kul!

   Radera
 3. Grattis till Disa i dag som har namnsdag i Sverige :D! <3 Annika F

  SvaraRadera
 4. Så kul att du är tillbaka! Jag hade gett upp och inte tittat in p länge.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget