fredag 3 september 2021

Helg med musik och kompisar

Fredag igen! Härligt!


Det här skrev jag om förra helgen, men publicerade aldrig inlägget. Så här kommer det :-) 


Så skönt det är med helger! Men så fort de går!

Egentligen hände inte mycket. Vår kompis Lidia kom och hälsade på, och stannade en natt. Gissa om barnen var glada!

Jag monterade ihop en skrivbordsstol, äntligen, Jesús och jag gick till fiskbilen och köpte pinfärska sardiner som vi grillade på kvällen. på grund av grillningen blev vi sena till kvällens spelning. Vår kommun har ett riktigt bra kulturprogram över sommaren, varje liten by i kommunen får kultuiraktiviteter. Vi i Aguafría fick en grupp som rockgrupp som spelade coverlåtar, och som till Jesús förvåning gjorde det riktigt bra! På lekplatsen, mitt i byn, hade det satts upp en liten sen. Jesús undrade om det skulle vara någon där, och när vi kom dit visade det sig vara fullt. Hela byn hade gått ut för att lyssna.

Som vanligt blandas generationerna, det är roligt. De äldsta var uppåt 80-90 år som lyssnade till AC/DC och annat, de yngre dansade. Vi kom samtidigt som en äldre dam som hade varit och blandat drinkar till gruppen 80¨bredvid oss. Våra grannar med hönsen, som vi köper ägg av, hade dukat upp långbord för alla familjemedlemmar från 50 och uppåt. Barnen var nog vid scenen. Det var festligt!

På söndagsförmiddagen gick jag en lite längre promenad med Iris. Jag har upptäckt en otroligt vacker promenadsträcka på väg mot Santa Ana. Men otroligt vad svettig man blir så här års! Det rann svett när jag kom hem, och jag tänkte mig en dusch, men medan jag hade varit borta hade både Lincoln och Helder ringt, båda var på väg. Disas kompis Nora släpptes av, henens föräldrar skulle hem och städa och komma tillbaka på eftermiddagen och stanna då istället. Helder och Ro skulle fixa lite mat och dryck och ta med till lunchen. Nora och Disa satt redan och badade i badkaret när jag tänkte duscha, så det fick vänta.

Helder har vi inte sett på två månader, på grund av hans långa Mexikoresa, äntligen är han hemma igen!

Jag hann vara med en stund, sedan gick jag upp till ovanvåningen, invigde den nya stolen och satte mig att jobba. på måndagen skulle vi nämligen till Sevillas nöjespark; Isla Mágica, så jag jobbade undan på söndagen istället. Disa har drömt om att besöka nöjesparken så länge, det skulle bli första gången för henne!

8 kommentarer:

 1. Vad härligt med levande musik (rock dessutom!) och folkliv i byn! Sådant har inte kommit igång här ännu, på grund av du vet vad, men vad hoppfullt att man kan mingla igen i grannlandet! Vi hade ju så mycket kulturellt och socialt och kreativt här i byn med dansföreställningar och allt möjligt, men allt det är borta nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, din portugisiska by har ju haft ett otroligt socialt liv, av vad du har berättat! hur går det? Är det några lättnader på gång? Här har mycket kommit igång igen, det är skönt!

   Radera
 2. Vilka roliga helger ni har, också! Inte bara musik och fest i veckorna ;)... Det måste vara fantastiskt skönt för er att nu kunna leva som vanligt igen. Tänk tiden ni inte fick gå ut nästan. Vilken skillnad och vad skönt nu :D! Trevlig helg igen! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen roligt att bo här, det händer så mycket roligt hela tiden!

   Ja, jag tänker ofta på när vi var instängda. Så skönt att de restriktionerna är borta!

   Radera
 3. Så roligt att läsa det du skriver, och vilket härligt byliv ni har. Det är som rena Bullerbyn!
  Knäppt kanske, men som hundägare sitter jag och väntar spänt på att få höra mer om lilla Iris!!!
  Ha det gott, och njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Vad roligt att du vill veta mer om Iris! Då ska jag skriva om henne!

   Vad har du för hund?

   Radera
  2. Så roligt! Min hund är en mellanpudel, drygt 2 år nu. Glad, social och egensinnig med lite fobier:-) Hon fintar gärna matte om hon inte gillar det jag kräver av henne.
   Jag ser fram emot att få höra mer om lilla Iris.

   Radera
  3. Haha, så härligt! Det låter som en trevlig, mysig hund!
   Lilla Iris är den snällaste, vänligaste hund jag har träffat.

   Radera

ny gadget

ny gadget