tisdag 14 september 2021

Utan kontanter på postkontoret

Just nu lyssnar jag till något som jag inte har hört sedan... April? Maj? Ett störtregn! Genom fönstret ser jag regnet som flimrande streck i luften. äntligen får träden vatten. Vi har vattnat dem mycket i sommar, men det har inte räckt. Mandarinträdets blad har krullat sig i torkan, och plommonträdens blad har blivit gula. Avokadoträdets tid tror jag är förbi. Den nya pappan i Disas skola hade bråttom hem efter klassmötet igår för att plocka in de sista tomaterna innan regnet.

Skolan började i fredags, men Disa missade det, hon var sjuk. Hade fått Runas förskolevirus, som hon smittades av samma dag som hon började. Disas förkylningar börjar alltid med feber, och den var hög i två dagar, sedan var hon i princip bra redan på lördagen. Men hon fick ändå inte gå till skolan på måndagen. Enligt skolans covid-regler bestämmer skolsköterskan när en elev får komma tillbaka, och halv ett på måndagen kom telefonsamtalet. Det var bara en och en halv timme kvar av skoldagen, men jag skjutsade iväg Disa, som inte ville vänta en dag till hemma.

Idag när jag hade lämnat henne körde jag till Jabugo med en lapp och ett paket. Det är sista dagen för att hämta ut det rekommenderade brevet som jag hade fått, men det har inte varit så lätt att åka dit. Postkontoret öppnar bara mellan klockan 9 och 11 på vardagarna.

Jabugo är definitivt den fulaste byn här i bergen. Den lever på skinkfabrikerna, och det finns inget positivt att säga om stället (det är här den där "datareparatören" jobbar). Med hjälp av en mobilkarta hittade jag till Plaza de la Constitución, ett pampigt namn på ett tröstlöst, slitet litet torg. Utanför postkontoret blåste det i en gul flagga, järngaller utanför fönstret, parkeringsplats precis utanför, och jag hade kommit ihåg att ta med ansiktsmasken. Brevet fick jag, men paketet kunde jag inte skicka eftersom jag inte hade tillräckligt med kontakter. På postkontoret tar de inte kort, så Jesús paket får vänta till någon annan dag.

Nu sitter jag, förkylningsmosig i huvudet (efter barnen kom förkylningen till Jesús och mig), och jobbar och dricker te medan jag lyssnar till regnet. Sämre kan man ha det!


Hur har ni det i veckan?

6 kommentarer:

 1. Jag vaknade till ljudet av regn. Värre kan man ha det.

  Men sp kommer jag inte att låta om några månader... 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men efter regnet kommer den långa torrperioden igen!

   Radera
 2. Härligt med regn! Det behöver säkert komma mycket, men inte för fort. Hoppas att ni har klarat er från de svåra bränderna som jag sett har drabbat Spanien :(!
  Här skiner solen men vi har höst i luften :)! Träden börjar skifta färg och många har varit eller är förkylda och hostiga på jobbet... / Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som härlig, frisk höst1 Förkylningarna kommer tillsammans med den :-)

   Vi har haft tur och klarat oss ifrån bränder i år, men jag har ofta tänkt på den stora brandrisken.

   Radera
 3. Hej Annika!
  Fint med regn nu. Här också. Ful by :-) Ja alla byar är inte fina i Spanien. Den enda - nästan - jag besökt 2 ggr var inte så vacker men hade fin kyrka och markisinnan Alba har palats där...En berömd ruin på en hög topp osv. Det stora torget lutade väldigt. Mota del Marques. I-s hemby. Längtar tillbaka. Postkontoret var öppet en kvart varje dag.
  Ha en bra dag och alla önskas friska!! Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, en kvart om dagen! Oj! :-)

   Då hoppas jag att du en dag har möjlighet att åka tillbaka till byn!

   Radera

ny gadget

ny gadget