lördag 15 juni 2019

Fantastisk fredagskonsert i Alájar
- Tror du att vi hade haft så här roligt om vi hade bott i Sverige, frågade jag Jesús i bilen på väg till konserten i  Alájar.
Vi funderade fram och tillbaka en stund. Skillnader mellan Sverige och Spanien. Sant är att jag trivs väldigt bra med att bo här! Det händer så mycket roligt! Nu var det alltså en konsert i en annan by här i bergen.
För någon månad sedan var jag och småtjejerna för första gången på den omtalade pizzerian i Alájar; La Plazita Peña Flamenca, med min kompis Goretti och hennes barn, och blev förtjust i stället! Det ligger på ett litet undangömt torg nära kyrkan, har stenugnsbakade pizzor och en supermysig miljö. Dessutom arrangerar de ofta konserter, och den här fredagen var det Proyecto Voltaire som skulle spela. Hade aldrig hört talas om gruppen, men visste att jag skulle gå när jag såg affichen med dragspel och trumpet. Och som tur var skulle Jesús inte repa i Sevilla den här fredagen, så jag behövde inte åka själv med barnen.

Det blev en toppenkväll!


Lite kyligt så vi satt med långärmade tröjor, men musiken var fantastisk! Vi åt pizza, Disa satt med och lyssnade ända tills det hade spelats trumpet i rosa vatten, som var det hon ville se och höra (vi hade sett videor med denna mammamusik på Youtube innan), sedan försvann hon in i restaurangens lekrum. Runa blev missnöjd i samma stund som maten kom på bordet, men det hade vi räknat med, och Jesús gick omkring med henne i bärsjalen och pratade med bekanta så fort han ätit klart. Jag satt kvar och lånade ibland ut en arm till Disa som kom utspringandes med doktorsgrejer från lekrummet, övriga ungar sprang omkring och lekte mellan borden. Det var så trivsamt där på det lilla torget, och vi gick inte därifrån förrän vid midnatt. Så bra! Proyecto Voltaire, ta chansen och se den gruppen om ni har möjlighet!


Länk till gruppens version av Saties Gnossienne.

8 kommentarer:

 1. Det är så fint att läsa att du trivs i Aracena. Jag kämpade konstant med känslan av otrivsel när jag bodde i Sevilla. Kanske mest pga av att mitt första jobb var så oerhört dränerande och hade en negativ effekt på självkänslan. Helst vill man ju ha allt. Ett bra jobb, vara nära familj, den spanska livstilen osv.
  Kom till Sverige och blev på riktigt förvånad över hur få fiestas vi har här. Hur kan det ens vara möjligt med noll röda vardagar under hela hösten? Det skulle aldrig hända i Spanien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart att ha hittat en plats där jag trivs! Det gjorde jag ju aldrig i Sevilla. Men inte så mycket på grund av jobben som på att jag var på fel plats. Jag hoppas att du trivs där du är nu!

   Haha, inga röda dagar alls? Det är lustigt! Här får ju folk vara lediga på måndagen, om den röda dagen skulle infalla på en söndag!

   Radera
 2. Hej Annika!
  Ja så himla mysigt att få sitta där och lyssna på denna musik!! Gillar den, lyssnade igenom dom jag hittade på Youtube! Wow så annorlunda!!
  Bella Ciao bl a! Ja där skulle jag vilja ha varit!! Ja fiestas...läste om
  en tradition där man hoppar över madrasser som nyfödda barn i byn ligger på!!!El Colacho...har ägt rum sen år 1621...blev illamående.
  Hoppas det är ett undantag.
  Kram! P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du också tyckte om den!

   Ja, den där traditionen med att hoppa över spädbarn... Otäckt!

   Ha en fin midsommarhelg, P!

   Radera
 3. Mysigt! Och pizzan såg jättegod ut! Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej, vi hänger alltid på La Plazita/Peña Flamenca framåt kvällen när vi är i Alájar. Vi kommer dit den 16-18 juli nästa gång. Om ni är i närheten så vore det kul att ses! Hälsar Tina och Thomas från Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så roligt! Klart att vi ska ses då! Jag tror inte att vi kommer att vara borta! Jag borde logga in på bloggmejlen, det var längesedan, och se så att den fungerar :-) Då kan vi höras där!

   Radera

ny gadget

ny gadget