fredag 22 december 2017

Livet som händer innan jul

Så kul att skriva här igen efter det långa avbrottet!
Jag har haft tid att skriva, de kvällar när Disa somnat tidigt, ibland, men... Det enda jag vill göra är att stanna kvar i sovrummet där elementet är på. Vi har det så mysigt. Disa har sovit en del i vår säng, dels för att Jesús har varit iväg och spelat, och då sover D och jag tillsammans, dels för att hon har vaknat mitt i natten och inte kunnat somna om på flera timmar. Hon verkar sova bättre när hon inte är ensam.

Jag beställde ett bokpaket, en av böckerna var en bok med julsånger med musik att sjunga till. Disa älskar den. Hennes favoriter är Luciasången, Ritsch ratsch, Ljuset i advent och Midnatt råder. När hon ska sova ställer jag in elementet i sovrummet, hon kryper upp i mitt knä, och så sjunger vi tills hon somnar. Och sedan blir jag ofta kvar. Har struntat i att äta middag, diska, blogga, det mesta, för att stanna kvar i det enda varma rummet i huset, bredvid min lilla unge som ser ut som en karamell där hon sover med rufsiga lockar kring huvudet, och med Vargen vid fotändan...

I morgon åker vi till Sverige och det känns helt overkligt. Egentligen åker vi redan i kväll, till Sevilla. Jag måste packa väskan, slå in Jesús julklapp, gå till copisterían och skriva ut biljetterna, apoteket... men sätter mig vid datorn en stund först.
Jag har kollat väderprognosen fem gånger om dagen den senaste tiden med förhoppning om att det ska snöa någon dag, jag vill så gärna att Disa ska få uppleva snö! Men det är regn, regn, regn och lika många plusgrader som här.

Jesús är stressad för han har ingen julklapp till mig. Han har en från los reyes magos, till trettondagen alltså som är spanska julklappsdagen, men vi har som tradition att ge en sak både då och julafton. Men i år blir det alltså inget från honom. Jag säger att oroa dig inte, det kvittar, det spelar ingen roll, fast egentligen gör det det. Lite trist att, tja, bli utan julklapp det här året. Och det behöver ju inte vara någon köpt sak. Om jag får en ensam eftermiddag för att se på film och teveserier medan J är iväg med Disa vore det fantastiskt.
Äsch, jag har redan fått det jag önskade mig mest just nu, och det är jobbet som jag har sökt! Jag ska börja i januari, ett jobb på distans för ett svenskt företag, och det ska bli jätteroligt.
Övriga saker som jag önskat mig:
snö
böcker/magasin/svensk dagstidningsprenumeration
ett vidvinkelobjektiv (jaja, man kan väl önska!)
ett biobesök
att befinna mig på en plats där jag inte fryser (varm bassäng/varmt rum etc)
en elektrisk värmefilt
en kurs i drejning

Nä, vad svårt det var att skriva önskelista. Jag har verkligen tänkt till.

I förrgår fick Disa feber. Den känslan. Feber, som i hennes fall alltid förebådar en ordentlig förkylning. Inte nu, innan flygresan!!! Men det visade sig bero på någon slags blåsa i munnen? Hon missade julfesten i skolan i går, men i dag fick hon gå (paracetamol i natt, så hoppas ingen feber kommer tillbaka, och att smärtan i munnen håller sig i schack i dag). De tre vise männen ska komma till skolan.
Jag har varit på betygsamtal, och det var så bra. Inte alls som det trista dagiset.
Jag har tänkt på ett inlägg om betyg i ett år, det har inte blivit än. Men det kommer!

Den här månaden har vi varit på traditionsenlig luciafest på Ikea, som bjuder svenskar i området, det är alltid roligt!
Och så var vi på julmarknad i Fuengirola, och träffade Carin och Iván, och det var så varmt där på Solkusten att Disa tog av sig kläderna och tänkte bada.

Jag är inte julbitter i år, tack vare Sverigeresan. Jag ska inte vara i Spanien, landet som julen glömde, de här dagarna.
Disa och jag har gjort pepparkakshus, och pillar loss godis från väggar och tak varenda dag. Det ska ju inte bara stå och damma.
Det blev ingen levande gran i år. De få som fanns var så torra och barriga, hade inte fått något vatten alls (butiksbiträdet: "De börjar barra när man hugger ner dem, det är så" "Nej, inte om de får stå ute och får vatten!"), dessutom hade de hela rotsystemet kvar i en stor, jordig klump, och jag har ingen såg.


Hur ska vi få med allt till Sverige? Vår bil är så himla liten. Vi hade tänk att ha med vagn, två väskor, handbagage, katten och hans saker (Vargen ska vara hos Disas farfar medan vi är borta) men det finns ingen möjlighet att få in allt det i vår tvådörrars Reaunault Clio med noll bagageutrymme. Vagnen får stanna hemma, och Jesús får ta bussen klockan 16 till Sevilla, med en resväska. Så åker Disa, jag och katten, samt väska och handbagage i kväll. Disa ska spela med i en pjäs på teatern klockan 19, så vi får åka efter det. Jesús missar tyvärr teatern, men vi kan inte ta oss till stan annars med alla grejer...
Det borde räcka med en väska till oss tre, men regn- och vinterkläder tar plats, tjocka tröjor, och sedan måste det finnas plats kvar i väskan för att ta med saker tillbaka till Spanien...

Och när vi ska iväg till teatern måste jag hämta upp ett usb-minne från Jesús engelsklärare som han ska lämna in på en bar någonstans, med material som J kan jobba med under jullovet...

Åh, jag har så mycket att skriva, men klockan tickar, Disa ska hämtas om en timme och tjugo minuter och jag har så mycket att göra innan dess!


Om vi inte hörs innan, så God, god jul allihop!

11 kommentarer:

 1. En riktigt God Jul och Gott Nytt År till dig och din familj också!
  Ha det så bra i Sverige och visst kan vi hoppas på lite snö någon dag i alla fall ;)...
  önskar Annika F ***

  SvaraRadera
 2. Åh en till som inte har skrivare! Det är bra när man kan skriva ut någon annanstans, lite sjukt om alla ska ha varsin som går sönder efter ett halvår. Grattis till jobbet och Ha det så himla bra i Sverige! God Jul!

  SvaraRadera
 3. Grattis till jobbet! Ta ett djupt andetag och njut av julen! Må det snöa på er.

  SvaraRadera
 4. ¡Feliz Navidad!
  Trodde ett tag att ni drunknat i diskvattnet på föregående blogg :-)
  Lite orolig :-)Ha en härlig vistelse i Suecia! Åker hem men efter jul.Grattis till jobbet!! Spännande!
  Kramar i massor! P ♥♥

  SvaraRadera
 5. Grattis till jobbet och ha en fin jul i Sverige!

  SvaraRadera
 6. God jul och grattis till jobbet!

  SvaraRadera
 7. Hoppas resan till Sverige blir riktigt bra! Önskar riktigt God Jul och Gott Nytt år1

  SvaraRadera
 8. Ha det trevligt i Sverige och lycka till med jobbet när du kommer tillbaka hem!

  SvaraRadera
 9. Hoppas ni har haft en bra jul i Sverige, med mycket julstämning! Vi har tankat sol och värme under 10 härliga dagar i Nerja, men är nu tillbaka i Stockholm där jobb och vardag väntar. Hoppas på att få fortsätta läsa dina trevliga inlägg här under det kommande året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kommer många fler inlägg under 2018, inte så trevliga i början kanske men det blir bättre :-)
   Härligt med semester! Stockholm den här tiden på året är ganska grått, men vardagen kan vara nog så trevlig ändå!

   Radera

ny gadget

ny gadget