måndag 2 oktober 2017

När man inte får tag i barnvakt

Det blir två dagars jobb borta. Tisdag Cádiz, onsdag Sevilla. Det har varit ett väldigt trassel med hämtning och lämning av Disa. Jesús har ju samma tider som hon, 9-14, men han måste åka en halvtimme innan för att komma till jobbet några mil härifrån. Vi lyckades hitta någon som kunde lämna D i skolan, men ingen som kan hämta henne, så eftersom Jesús kommer till Aracena 30 minuter efter att han slutat jobbet, innebär det att Disa inte kan gå till skolan alls de här dagarna. Jag måste åka ännu tidigare (4.30), släppa av henne i Sevilla hos farfar (halva vägen till Cádiz), där hon är hela tisdagen samt hela onsdagen och att vi sedan kör hem tillsammans på onsdag kväll.
Efter all stress och allt fixande, ringande, så skiter det sig ändå och går inte att lösa på något annat sätt.
Jag vill bara stryka ett streck över den här veckan och hoppa rakt in i nästa måndag. Kan vi ordna det?


4 kommentarer:

 1. Det känns som att ni skulle behöva hitta en liten gumma eller gubbe i er närhet som kan spendera en timme eller så ibland med Disa.

  Att få ihop logistik är bland det värsta! Ingen blir likosm vinnare.

  SvaraRadera
 2. Fattar att det inte löser den akuta situationen men tänkte precis som Emma ovan, det går inte att hitta någon barnvakt på plats i Aracena som ni kan timanställa nu och då?

  SvaraRadera
 3. Gubbe, gumma eller annan förälder? Någon av Disas klasskompisars föräldrar som verkar schysst kanske? Och så kan ni ge lite pengar eller bjuda på middag som betalning? Och ni kan ju även ställa upp för dem om de behöver det och inte har abuela i närheten. Finns det inget annat sådant par som ni känner till, som inte har en naturlig barnvakt i Aracena? Eller finns det någon familj som anlitar/anlitat någon som de kan rekommendera? Klurigt!

  SvaraRadera
 4. Vet precis hur det är. Vi har ingen barnvakt. Vi har två vänner vi kan be. Men det känns inte bra att be vänner om hjälp. Mer att vi byter barn om söndagen men inte annars om det inte är en nödsituation. Farmor hjälper inte till. Då ska det vara akut. Lillebror är en person som har svårt att komma i tid och inte alls van vid barn. Inget säkerhetstänk. Och han tycker inte det är roligt. Samtidigt vill vi inte hyra in någon för behovet är så litet att det handlar om någon dag om året. Så jag förstår verkligen. Jag försökte hitta fler vänner som ville byta hjälp men dem har ju hjälp redan av mormor eller farmor och när jag hittade någon så bor vi långt ifrån varandra. Så hittills är det en kollega som hjälper mest för deras lilla tjej tycker om att leka hos oss. Svårt det där.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget