söndag 27 september 2015

Spansk kraftfest

Det var en spannande dag i gar!
Vi akte till Isla Mayorr for ratt vara med pa kraftrecepttavling!
Tio lag deltog. De fick bord pa torget, gastuber och tva enorma plasttunnor fylldes med is och alkohol (och vatten till barnen), allt bjod kommunen pa.Sedan hade deltagarna tva timmar pa sig att laga nagot riktigt gott med kraftor. Det blev bland annat ris med kraftor och plankton, krafthummus, kraftbomber (fyllda, friterade champinjoner, kraftfajitas och kraftor i ost- och basilikasas.
Tre domare bedomde smak och presentation.
Sedan fick publiken vara med och ata upp allt gott.

I dag ska vi tillbaka for att delta i den stora kraftfestligheten. Det blir smakprov pa olika kraftratter som kockar lagar och delar ut, marknad, musik och ett lopp.
Spanien har tusentals sma lokala byfester. Det har ar en av dem. Jag kommer definitivt aka tillbaka!

Och riset vaxer nu och skördas, det aker traktorer med tunga slap pa smavagarna, och det ar sa fint. Vad jag tycker om den trakten.

8 kommentarer:

 1. Mängder av bilder! Men kan inte hitta bildbehandlingsprogrammet att installera, efter att datorn formaterades. Så just nu är det lite bildfattigt på bloggen...

  SvaraRadera
 2. Åh, låter helt underbart med alla dessa varianter av kräftor. Jag har nog mest ätit dem i den svenska dill och saltbadade varianten och så Louisiana Crawfish som är väldigt goda. Men kräftor kan man ju äta hur mycket som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fantastiskt.
   Själv har jag inte tänkt på att man kan använda kräftor på så många olika sätt.
   Vad är Louisiana Crawfish?

   Radera
  2. I Louisiana äter man också mycket kräftor (traditionen kom pga. fattigdomen och de många träsken där där kräftorna trivs - eller trivdes - antar jag). Kräfta på engelska heter crayfish men i Louisiana heter de av någon anledning crawfish. Och de kokas med cajunkryddor, dvs. lök, vitlök, lagerblad, men även paprika, kajennpeppar, svartpeppar, koriander, lökpulver, vitlökspulver, och kanske en del timjan och oregano. Det bränns bra om läpparna att äta dem men är gott...

   Radera
  3. Så spännande!
   Kräftorna här i Andalusien kommer förresten från Louisiana. De importerades hit på 1950-talet.

   Radera
 3. Wow, vilken läcker liten kräftfest byn bjöd på. Gott som bara den!! Där hade jag gärna varit med.

  Kram Kajs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar varmt ett besök där!
   Fantastiskt god mat!

   Radera

ny gadget

ny gadget