söndag 8 februari 2015

Kräftlunch vid risfälten

I går, samma dag som Goyapriserna delades ut och filmen Isla Minima blev den stora vinnaren, åkte vi till just den trakten där filmen spelades in. Vi åkte inte till Isla Menor den här gången (här kan ni läsa om förra besöket),däremot till Isla Mayor för att äta lunch.
I dessa fascinerande trakter, fulla av risfält, fåglar och kanaler, finns också mängder av kräftor. Härifrån kommer många av de spanska kräftor som vi äter i Sverige.
I Spanien äter man det mesta i skaldjursväg, men inte kräftor. Utom på just det här stället, Isla Mayor, den fula byn mitt i kräftriket.
Vi hade blivit tipsade om restaurangen Estero, och där slog vi oss ner i solskenet.
Disa satt i vagnen och kastade leksaker på marken, vi tittade i menyn och hade svårt att bestämma oss. Detta var rätta stället för att smaka spanska kräftrecept. Kräftsoppa, äggröra med kräftor, stekta kräftor, kräftor med ris... Anka och gås fanns det också, det äts mycket sådan fågel här, och till slut bestämde vi oss för en risrätt med kräfta och Doñana-sås samt anka med apelsin.
Det var sååå gott!
På vägen tillbaka till Sevilla stannande vi till vid ett av alla vattenfyllda fält.
Jag tycker så mycket om detta annorlunda landskap. Jag ville gå ur bilen en stund och titta på flamingorna och lukta på landskapet.


4 kommentarer:

 1. Oj, vad spännande. Jag hade ingen aning om att det odlades ris någonstans i Europa och trodde dessutom att nästan alla kräftor som äts i Sverige kommer från Kina. Allmänbildningen lämnar en hel del att önska ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan inte veta allt! Det här med kräftorna och risfälten har jag själv bara vetat om i ett par år, trots att jag bor här.
   Det är spännande trakter, jag är förtjust i dem, ska tillbaka och ta bilder när riset växer senare i år! Det vill jag se!

   Radera
 2. Hejsan! Hittade hit via Freedomtravels blogg och hittade mycket kul att "bläddra" genom. tack för trevlig läsning till morgonkaffet - kommer gärna tillbaka och läser mer!
  /Marina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välommen hit!
   Ser att du har en spännande blogg i Singapore! Där ska jag definitivt titta in fler gånger!

   Radera

ny gadget

ny gadget