söndag 7 september 2014

Helg på sjukhuset

Att Disa äter lite märkte vi redan första veckan med henne.
Vi har frågat barnmorska och två barnläkare om det, men inte fått någon respons.
Förrän nu. Vid senaste vägningen fick Disa underkänt och barnläkaren beordrade henne till sjukhuset för utredning. Genast.
Om jag blev orolig?
Jag tänkte att om något händer den här ungen, om hon försvinner från oss, dör jag.
Jesús kom hem, vi åkte iväg, Disa blev undersökt och läkaren konstaterade att hon mår prima, vad gjorde vi där en fredagseftermiddag? Men ifall, ifall det skulle vara något blev Disa inlagd.
Om jag varit orolig innan så blev det tio gånger värre nu. Disa inlagd?!?
Det togs blodprov, urinprov, blev klädd i en blå, för stor sjukhuspyjamas och sedan fick vi vårt rum.
Det är där vi är i helgen. Oron har övergått i irritation. Den där läkarens förvåning över att hon skickades dit på fredagen förstår vi nu. För på helgen görs nämligen ingenting. Att blodprovet togs i fredags gjordes enbart för att hon är så liten, en akutläkare kollade resultatet och allt var bra. I övrigt sitter vi bara av tiden och väntar på att det ska bli måndag då ordinarie personal kommer och tar sig en titt på flickan. Disa äter och sover precis som hemma. Jag och J turas om att vara där och att sova hemma (svårt att sova i en fåtölj).
Faktum är att det görs så lite under helgen att personalen inte ens kollade hur mycket Disa äter innan vi sa till. Vi för egna anteckningar. Det är väl ganska viktig information om hon ska utredas...

Jag har sovit hemma, och lägenheten är hemskt tom utan de andra två. Överallt finns tecknen; små tvättlappar i soffan, den lilla pyjamasen med cyklar som hänger på tork, den tomma spjälsängen, burken med ersättning i köket... Usch vad tomt det är.

9 kommentarer:

 1. Men nej så jobbigt för er, hoppas allt är bra med lilla Disa och att ni får komma hem snart! Så orolig jag blir! Jag känner samma sak med Signe, det får inte hända något! Hör av er när ni vet och fått komma hem, för nu kan jag inte sluta tänka på er. Massa kramar /H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är något får vi i alla fall veta vad det är. Det är bra, men ingen kul vecka...

   Radera
 2. Hoppas de kommer fram till att allt är ok och ni får komma hem snart! Nu vet jag inte hur det är i Spanien, men i en hel del grejer verkar Spanien och Colombia ha en hel del gemensamt, och här känns det som att de ska kolla varenda lilla grej, medan de i Sverige är mer "det är normalt, så länge hon växer något i alla fall så kommer hon säkert snart ikapp", så det är nog ingen fara på taket. Bara spanska läkares iver att medikalisera precis allt.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det är som i Colombia, här kollas allting upp. Det är bra i många fall tror jag, i Sverige kanske det görs för lite ibland? Nej, det är nog ingen fara, förmodligen blir hon bara mätt snabbt.

   Radera
 3. Men oj vad jobbigt! Tänker på er och hoppas att det inte är nåt. Har ju själv inga barn, men en brorsdotter som nu är 8 månader. Med henne var det i princip samma sak dock blev dom inte inlagda på sjukhuset. Grejen var den att deras lilla tös sov så himla bra på nätterna och vaknade inte för att äta. De fick order om att börja väcka henne på natten för att äta och efter ett tag återhämtade hon vikten och följer sedan dess kurvan. Men hur som helst så är det ju bra att dom kollar upp det så slipper ni vara oroliga sen. Kram och lycka till!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det löste sig så enkelt, med en extra matning på natten! Inte så roligt för föräldrarna kanske att behöva gå upp, men ungen är det viktigaste av allt!
   Ja, det är bra att det blir noga kollat det här. Ifall det är något problem.

   Radera
 4. I Sverige brukar de ju säga att bara de växer på längden som de ska så är det OK. Mina barn var också små och växte låååångsamt, de fick lite olja i mjölken för att få i sig lite extra fett. Nu är de längre än genomsnittet men fortfarande smala men det gör ju inget :-)
  Det är säkert ingen fara med Disa om hon känns frisk för övrigt, alla hamnar inte inom ramen för vad som bestämts som normalt.
  Hoppas ni får lugnande besked snart!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är helt frisk i övrigt, sover gott, gråter inte mycket, en rätt nöjd bebis. Så förmodligen är det ingenting. Önskar att någon sa så här, att bara de växer på längden! För det gör Disa. Olja i mjölken, den har jag inte hört förut:-) Smart tips!

   Radera

ny gadget

ny gadget