fredag 26 maj 2023

Regnet

En kort stund tittar solen fram på den mörka himlen. Den våta trädgården börjar glittra och ånga, det är som att befinna sig i en djungel. Men snart är det dags igen. Det blir märkligt mörkt ute. Ljuden tystnar. Trädgårdsångaren slutar sjunga. Det enda som hörs är rassel i löven. Varje gång jag hör rasslet tror jag att det är regndroppar, men den här gången börjar regnet med ett åskmuller.

Regnet, som vi har väntat på sedan i vintras, har kommit.

4 kommentarer:

 1. Härligt med regnet! Äntligen.
  Vackert foto och jag skymtar även ditt vackra trädgårdsbord... :) Annika F

  SvaraRadera
 2. Vad skönt. Kom ner till vårt lilla ställe på Costa Blanca igår och här regnar det också. Det behövs verkligen.
  Ett sånt härligt foto. Jag har följt din blogg ett bra tag och har så längtat efter fler trädgårdsbilder. Dina beskrivningar är lite min målbild till ett annat boende här nere om några år. Vilt och drömmigt. Där jag kan odla lite, här och där, både träd, jord och krukor. Just nu blir det bara i krukor.. som jag kan flytta med mig sen.
  Kram från en som kikar in här hela tiden för att inspireras.
  //Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fin kommentar, Jessica! Jag har många idéer för trädgården, men gör inte så mycket innan jag vet om den blir vår. Nu missar jag tyvärr sommaren med all frukt från fikonträd, äppleträd, plommon... Tilk och med persikor och vindruvor kommer jag nog att missa när jag sommarhobbar i Sverige, det är tråkigt!

   Jag hoppas att du hittar det boende som du önskar, med fruktträd och trädgård!

   Radera
 3. Oh, vad härligt att ni fått regn, behövs!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget