fredag 19 maj 2023

Hemkomst

Mina jobb som reporter och reseledare är så roliga. Det är ett privilegium att ha så roliga jobb. Men åh, vad det är härligt att komma hem också!

Åtta dagar hade jag varit borta på tur runt i Andalusien. Mitt i resan hade jag en del ledig tid i Sevilla, och då kom Jesús dit med barnen. Vi gick bland annat på mumieutställning.


Jag tycker verkligen att det är urtråkigt att köra bil, och resan hem tog nära fem timmar eftersom jag stannar för att inte bli sömnig. I lunchpausen blev det finsk pirog och vaniljbulle - en av de godaste jag har ätit! - från ett finskt bageri i Fuengirola.


Iris märkte först att jag var hemma. Hon måste ha hört bilen, för hon sprang ut genom ett hål i staketet, sprang runt huset och mötte mig när jag skulle gå in, så lycklig att hon nästan kröp på marken. Sedan kom barnen springande och slog armarna om mig, de hade gjort presenter till mig.

När Disa hade lämnats i skolan nästa morgon tog jag och Iris en skogspromenad. Det var så vårigt, fåglarna sjöng och skogen doftade av honung. Sedan åkte vi till Galaroza och köpte vattenmelon och körsbär.

Till lunch blev det svenskt - kokt potatis, köttbullar och matjessill. Disa åt sill för första gången i livet och gillade det!


Kokosbollar från svenskbutiken i Fuengirola till efterrätt.


Skönt att vara hemma!

6 kommentarer:

 1. Skönt att få komma hem. Och jag är så avundsjuk på er som redan kan köpa körsbär (och antagligen till ett rimligt pris). Om några veckor åker vi ner och då tänker jag sätta i mig frukt till jag spricker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite mindre än fem euro kilot kostar körsbären nu. Det finns en massa sommarfrukter! Nektariner, persikor, plommon, melon... Du har mycket att se fram emot!

   Radera
 2. Vad coolt att hitta sill och kokosbollar och vaniljbullar i södra Spanien. Inte ens säker att det finns i Paris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det faktiskt! Det är Solkusten man ska bege sig till! Jag passar på när jag är där, har nästan fem timmars enkel bilresa dit :-) Finns det någon svenskbutik i Paris?

   Radera
 3. Vad härligt att du trivs och uppskattar dina jobb så mycket och kul att du kan köpa så mycket god, nordisk mat i södra Spanien :)!
  "Borta bra men hemma bäst" :D! Kram, Annika

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget