onsdag 23 februari 2022

Kattmys och karneval

 Inlägget om Madridresan blir så omfattande, att jag lägger in några bilder om helgen först.Jesús var i Sevilla och spelade, som vanligt på fredagskvällarna, jag la barnen sent. Disa läste högt ur en bok, och jag förvånas varje dag över att läsningen till slut lossnade för henne, och att det går så fort framåt! Fint!Runa är som en grym väckarklocka, och jag fick gå upp med henen klockan sju på lördagsmorgonen. Hittekatten Pelle (som vi söker hem åt) fick sin favoritfrukost, och hoppade sedan upp och la sig på mig där jag satt i soffan. Vi fick en lång mysstund tillsammans och han spann högt. Alla katter dras till min mjuka pyjamas.
Jesús kom hem på lördag förmiddag, och det blev han som fick gå till fiskbilen när den kom och tutade. På lördagar säljs pinfärsk fisk och skaldjur i byn, och jag hade beställt acedías och boquerones att steka, samt räkor och minimusslor. Vid fiskbilen fick Jesús höra av mannen med de gröna hönsäggen att det skulle firas karneval i byn samma dag. På eftermiddagen letade vi rätt på lite utklädningskläder och drog ner till samlingslokalen. Byns barn samt föräldrar var där, en pappa bar en trådlös högtalare med svängig musik, och så gick vi ett varv runt byn med de utklädda barnen. En enda person kom ut och tittade, så det var lite avslaget. Sent på kvällen drog det riktiga partajet igång, med en inhyrd dj, men så dags hade vi somnat alla fyra... Men jag vaknade av ett par som skrattade berusat utanför fönstret framemot morgonen.
På söndagen provade jag att sätta upp ett litet marknadsstånd uppe på Peña de Arias Montano, det gick sådär. Bordet var för litet, solen smälte chokladen, men platsen är ljuvlig, och min kompis Goretti, som är den riktiga marknadsförsäljaren, är alltid rolig att prata med.

Jag gjorde bort mig också, det fick Jesús att skratta. Jag hade provsmakning på silviakaka och bjöd alla som kom förbi på en liten bit. En ung kille med ett gäng barn kom förbi och jag sträckte fram fatet till alla. Barnen tog, men inte killen. 
- Nej tack. Soy celiaco.
- Öh... Hej!
- Jag kan inte äta gluten.

Det tog en stund innan jag begrep att han inte presenterade sig som celiaco, att han inte hette celiaco (han heter Adrian, fick jag veta senare), utan att han sa nej till sockerkaka eftersom han är glutenintolerant...

8 kommentarer:

 1. Den platsen känner jag igen! (Där marknaden var). Roligt att de fixade en liten karneval i er lilla by! I vår by som ju brukar ha två stora karnevalståg är allt inställt i år också. Annars skulle det ha varit i dag. Hela helgen som var och idag med fullt pådrag. Ungdomarna har någon fest på fredag, men det är allt i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, där var det!
   Vår karneval var så liten att det hade kvittat, era festligheter är nog bättre1 När de hålls alltså!

   Radera
 2. Vilken gullig katt :)! Är det många herrelösa katter/hundar i era trakter? Hoppas att ni snart hittar ett hem åt den lille...
  Härligt foto av er familj! Faktiskt lite svårt att känna igen de vuxna. Ni lyckades få fram fina karaktärer till er alla fyra ;).
  Vad skönt att du snart har nytt pass och att du fick en trevlig resa till Madrid! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många storstadsbor åker hit till bergen över helgen, och då passar de på att lämna av husdjur som de inte vill ha, tyvärr.

   Radera
 3. Roligt att ni klädde ut er.
  Vad trevligt med ditt marknadsstånd, hoppas det går bättre nästa gång. Det vill nog till en hel del tid att etablera sig och att människor vet att du är där och kommer tillbaka.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror att jag väljer en annan typ va marknad, man måste vara så framåt och gå in i rollen som försäljare på det stället :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget