måndag 20 december 2021

Roliga saker under julveckan!

 Kunde helgen ha varit bättre? Jag tror inte det. På lördagen kom ett gäng vänner med sina barn - Disas klasskamrater. De hade med sig tortilla, egenodlad sallad, vin, choklad och gitarr, och vi hade tagit fram kött och fisk ur frysen som vi la på grillen. Solen värmde och vi kunde sitta utomhus. Ungarna lektelektelekte, klättrade i fikonträdet, gungade, spelade spel och lekte med djuren, och senare på eftermiddagen tog jag ut den stora pepparkaksdegen ur kylen, och så blev det pepparkaksbak i köket. Jag hade haft tankar på att göra glasyr till ungarna, kanske låta dem göra minipepparkakshus, men var så tacksam mot mig själv att jag hejdade det i tid, det räcker med sju ungar som bakar pepparkakor.

På söndagen åkte Jesús till Sevilla för att repa med metal-gruppen samt vokalgruppen. Hela dagen borta. Och det var så mysigt att bara vara hemma med tjejerna! Det har blivit riktigt trivsamt och juligt här hemma, och jag tog med barnen och Iris ut i skogen att plocka kottar, ekollon och annat fint att måla med guld- och silverfärg och strö glitter över. Lite extra julpyssel. Hemma gav jag Disa en bra täljkniv som jag har sparat åt henne länge, och hon blev uppslukad av att tälja grillpinnar, och Runa drog av sig alla kläderna och badade benen i poolen, den galningen! Vem klarar att gå naken i den här decemberkylan? Men försök hindra henne, försök bara!

Dagen innan hade ett lass ved kommit, så vi eldade en massa. Flera maskiner tvätt kördes inför den regniga julveckan, vi kammade löss och såg julkalendern och Bamse. Till slut somnade båda i sängen samtidigt till Pricken och lilla gumman. Inget speciellt hände egentligen, det var bara mysigt att vara hemma med båda, utan att ha bråttom till något. 

Nu är det vardag igen, stressigt och dant, jag är yr och vet inte om det beror på sömnbrist, stress, lågt blodsocker eller något annat. Mobilen har lagt av vid värsta tänkbara tillfälle, reparatören går inte att nå. 

Jag har beställt en julklapp till Disa som hon kommer tycka mycket om. Hon är enormt förväntansfull inför julen, kan inte vänta. Aldrig har hon längtat så efter julen! Det är så fint! Och jag hoppas kunna göra julen precis så magisk och rolig som hon drömmer om.

Tisdagen blir en rolig dag för henne. Efter skolan kör jag henne hem till hennes nya kompis Sol, Sols pappa är den belgiske barnmorskan som var med när Disa föddes. De bor i ett av de två mysigaste hus som jag har varit inne i, någonsin. Nåväl, de tar med Disa till trapetslektionen i alternativbyn Calabacino, och kör sedan hem henne (hoppas jag, det har vi inte pratat om än). Därefter kör jag henne till byn där skolan ligger, för hon ska övernatta hemma hos sin lärare. Det har de båda pratat om länge, och nu blir det av! Och dagen därpå ska nog Disa följa med hem till sin nya klasskompis och träffa alla hennes kycklingar och andra djur på den lila gården. I skolan ska de ha roligt, äta churros och dricka choklad på Paus bar, för det är sista skoldagen innan lovet. Och vi ska beställa skaldjur i fiskaffären till julafton. 

I övrigt har jag dåligt samvete för allt jag inte hinner med, exempelvis julkorten och julpaketen som skulle ha skickats redan, men försöker släppa det, jag är ingen övermänniska som klarar mig på noll timmar sömn, det får bli när det blir.

Det var en liten snabbrapport det. Hur har ni det nu i veckan?

12 kommentarer:

 1. Det låter mysigt! Här har det varit julfester (föreställningar) i helgen! Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att de kunde hållas det här året!

   Radera
 2. Vilken rolig och härlig helg! Det behöver man ibland...
  Den här veckan är det jobb de tre första dagarna sen välbehövlig julledighet! Coronan går ju tyvärr upp igen så vi firar en liten jul och nyårshelg men i år reser vi till Småland på juldagen för några dagar. Bättre i år än förra året i alla fall och nu med 3:e dosen i kroppen :).
  God Jul och Gott Nytt År! önskar Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning Annika! Hoppas att både jul och nyår var fina!

   Radera
 3. Vilken trevlig helg!
  Roligt att Disa ser så mycket fram emot jul.
  God jul !

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning! Roligt var det att hon var förväntansfull, men hon blev besviken...

   Radera
 4. Låter jättemysigt! För min del är A här över jul och i januari åker vi båda till Tyskland. Han jobbar där och jag kommer börja frilansa och eventuellt gå en kurs i tyska som en del i acklimatiserandet. God jul på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande planer! Planerar ni alltså att bo där på heltid? Hoppas att jul och nyår var fina!

   Radera
 5. Hej Annika!
  Jag det var roliga dagar men 7 barn som bakar hade jag inte klarat :-) Hoppas allt blir så roligt som Disa vill. Viktigt! Vet själv hur det var fast fick någon liten julklapp som jag redan tjuvkikat på hahaha...
  Yr är inte bra att vara! Kolla upp det! Stress?
  Själv sitter jag ensam som vanligt. Har ju oftast varit borta på jul sen 1991 och mor gick bort och förra julen viruset och det härjar ju nu med. Det går bra.
  I dag ska min dotter komma och klippa av mitt hår! Långt hår på gamla damer är inte snyggt hahaha...Ha det bra!!¡¡Feliz Navidad!! P♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller inte med om långt hår på äldre. men skönt att få bli klippt när man önskar!
   Det blev inte så roligt som Disa hoppades, tyvärr. Jul och nyår och mellandagar har inte varit särskilt roliga för henne. Hoppas att trettondagen blir bättre.

   Gott nytt år - hoppas att 2022 blir ett riktigt fint år för dig!

   Radera
 6. Så fint det låter! Hoppas att ni får en riktigt fin jul!!!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget