fredag 25 juni 2021

Midsommarhälsning

 Glad midsommar, alla! Hoppas att ni befinner er precis där ni vill vara. Jag är mycket nöjd med min plats i den här spanska byn, men just idag skulle jag så gärna vara i Sverige istället. Svensk sommar, ja, det är magiskt. Jag skrev till en kompis i Sevilla, hon förstår precis, och vi planerar båda att vara i Sverige med våra barn nästa år och fira midsommar. Disa ska då fylla åtta, och snart blir hon för gammal för svenskt midsommarfirande...

Disa och jag tittade på midsommarfirande på youtube i morse, och jag berättade om näcken och magiska väsen som rör sig ute på midsommarnatten, och hon fick höra Hårgalåten och lyssna till berättelsen, och efter det försvann hon in i sin egen sagovärld en lång stund.

Jag glömde bort att det skulle bli midsommar och hann inte avboka i kalendern innan det var för sent, så det är en del jobb... Men förutom det har Disa och jag varit ute på en härlig promenad med lilla Iris, vår adoptionshund, och vi har varit inne i Aracena och handlat inför födelsekalaset (mitt) imorgon. Vi träffade på Noelia och hennes svenskspanska barn, och sedan fick Disa följa med dem, så åkte jag ensam hem, för att jobba.

I kylen hittade jag en gammal burk med sill från Ikea, och kokade potatis, så lite midsommar har det blivit. Ingen särskilt god sill, och definitivt ingen härlig färskpotatis, men ändå.

Vidare planer? Tja, jobba färdigt, hämta Disa (var? I vilken by? När skulle de åka till La Nava?), åka till apoteket samt köpa en till bit av den där otroligt goda chorizokorven som de säljer i en liten butik. Planera tårtbak och laga pisto till en god empanada... Plantera oregano och rosmarin som jag köpte i järnaffären, och stötta upp tomatplantor...

Vad gör ni under midsommar?

13 kommentarer:

 1. Midsommar är sill och jordgubbar samt regn och kyla. Det har regnat idag, sill och jordgubbar har ätits och nu på kvällen är det behagligt svalt i trädgården. Jag har även hunnit plantera om tomater och en zucchini. Ska så basilika hos tomaterna - det luktar så gott!
  Hoppas du får en härlig dag imorgon och grattis i förväg!

  SvaraRadera
 2. Oj, plantera oregano i en kruka annars har ni det överallt! Jag pmockade med mig en bit från minaföräldrar och det spred sig över hela tomten på över 2000 kvm, varenda hörn doftade när man gick med gräsklipparen.

  En dag för sent men i morgon ska jag binda mindsomnarkrans och hoppas på att sonen går med på ett foto. Drt blir i så fall det 17:e.

  Varmt grattis i förskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en magisk oregano. Det växer en rund tuva bredvid trädgårdslandet, men den är väldigt begränsad. Fast jag vet ju inte när oreganon planterades där, det kanske inte är så många år sedan.

   Radera
 3. Grattis Annika! Hoppas du får en fin födelsedag!
  Förstår att ni vill fira Midsommar i Sverige, det blir inte riktigt samma utomlands. Men i år verkar ha varit ett lugnt år på många håll pga pandemin. Nästa år blir säkert bättre.
  Är nyfiken på att höra mer om Iris, har ni adopterad en hund?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har adopterat henne! Det är en rätt så liten korsning mellan beagle och bodeguero, tror vi, otroligt snäll!

   Radera
 4. Hej Annika!
  Grattis, ser att du fyllt år. Nej jag är inte på den plats jag vill vara...alltså i Torre och med min syster som inte finns längre. Ja du vet. Få se när tiden är mogen att åka...om det går. Inte vaccinerad då jag inte vill ha AstraZ som vi i region Sthlm tvingar på oss gamla.
  Jaja lider inte direkt men...Ja det är fint här hemma i juni...Åk nästa år då! Roligt att hunden heter som jag, Iris hahaha...har 3 namn, ett annat av dom har en väns katt ...Agnes :-)
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fina namn, så är det bara! :-)

   Hoppas att du snart får möjlighet till annat vaccin, och kan åka ner till Spanien under hösten/vintern!

   Radera
 5. Vad roligt att det blev lite midsommarfirande för er också.
  Jag är i Elviria och lyckades också få tag i lite sill, så lite midsommarkänsla blev det här också.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sillen gör mycket för midsommarkänslan :-)

   Radera

ny gadget

ny gadget