onsdag 25 november 2020

Skattjakt

 En av Disas favoritlekar är att ordna skattjakt för oss. Helst ska det vara något gott hon gömmer, och burken med chokladänglar, som hon fick i lördags, gick åt just till en skattjakt. Skattjakten går ut på att hon gömmer godsakerna (eller pärlorna eller något annat som hon har tillhands, men det är inte lika kul att leta pärlor som chokladänglar) på olika ställen i huset, sedan ska vi leta efter dem. När Disa är med själv och letar hittar hon överlägset flest skatter, men ofta går hon bredvid och ger ledtrådar.

Det kan vara ganska svårt att hitta skatterna, de kan vara placerade var som helst i huset. Jag hittade till exempel en chokladängel inne i tvättmaskinen.

Trots att det är Disa som gömmer skatterna brukar hon glömma bort hälften av dem, därför kan det dyka upp skatter i både dagar och veckor efteråt. I söndags, dagen efter senaste skattjakten, dök Runa upp gång på gång nedkletad med choklad efter ytterligare en skatt som hon hade hittat och mumsat i sig. Det verkade som att änglarna aldrig kommer att ta slut och jag är övertygad om att det ligger fler gömda i huset. Kanske råkar man hitta en någon dag när man är chokladsugen? Då blir det en skatt på riktigt!


En gång ritade Disa en skattkarta, men jag tyckte inte att jag hade hjälp av den i letandet...
3 kommentarer:

 1. Vilken härlig lek!
  Känner igen den från mina barn och där hjälpte inte heller kartan speciellt mycket😉.
  Härlig ålder hon är i!

  SvaraRadera
 2. 😆😂😂 ..hängde du inte med där på kartan? Finurliga Disa❤

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget