måndag 19 oktober 2020

Konstig stank i badrummet

 Jag har varit så trött, så trött, och stressad, och förra veckan kom en liten krasch, all hopsamlad trötthet och stress bara ramlade över mig, jag orkade inte sitta upp eller hålla ögonen öppna ens och ändå låg jag sömnlös en hel natt och mådde ännu sämre dagen därpå. Och i och med tröttheten har jag varit usel på allt, framför allt på att vara mamma. Som en liten gottgörelse ordnade jag en överraskning för Disa igår, jag vet vad hon tycker mycket om, och det är att vi badar tillsammans. Så jag tappade upp en varmt bad med en massa skum, och tände tre ljus och släckte lampan och hämtade Disa. Och där låg vi och badade och hade det gott ända tills Vargen kom.

Maken till tröttsam katt får man leta efter. Han är lika envis som en fluga som surrar i ens ansikte och gång på gång försöker sätta sig på näsan. Katten rev och rev på badrumsdörren, jamade och jamade ända tills Disa klev upp för att släppa in honom. Han vill jämt vara med. Sedan kunde vi bada en lite stund, innan katten tröttnade och ville ut. Han rev och rev på dörren, jamade och jamade alltmer desperat.

- Katt-fan! Nu får du stanna här tills vi har badat klart! sa jag irriterat till honom och vägrade kliva ur badet för att öppna.


Efter en stund tystnade han äntligen och jag tänkte inte mer på honom förrän...

- Disa, luktar det bränt?

Jag vred på huvudet, tittade på katten som nu satt lugnt bredvid mig på toalettstolen, och kontrollerade om han kommit för nära ett ljus och nu brann i pälsen, men jag såg varken eld eller rök från katten. Jag tittade på ljusen, rök det konstigt från dem?

Snart luktade det inte längre bränt, utan...

- Vargen har bajsat i handfatet.

Så var det. Katten hade blivit akut bajsnödig och när jag vägrade släppa ut honom så han kunde gå på lådan satte han sig till slut i handfatet. Jag kunde inte sluta skratta.

Vi skyndade oss att bli klara i badet och gå upp, för stanken var outhärdlig. Men skrattet hade gjort gott.

7 kommentarer:

 1. Duktigt ändå att gå i handfatet, men toaletten hade ju varit ännu bättre. En bekant här som adopterade en av våra gula kattungar och döpte honom till Sueco försökte träna honom och sin andra katt att gå på toa, för att slippa ha kattlåda, men det gick visst inte. Däremot kan Sueco öppna dörrar! :)

  SvaraRadera
 2. :D :D :D !!! Vilken rolig (och tröttsam...) katt ni har! Men lite klok också... Hoppas att badet piggade upp er! /Annika F

  SvaraRadera
 3. Haha, misstänkte vartåt det barkade! Duktig katt trots allt, han satte sig inte rakt upp och ned på golvet i alla fall. Härligt med ett skratt!

  SvaraRadera
 4. Skratt är det bästa botemedlet, även om väggen dit kan vara lite krokig:) Så stor trötthet behöver det tas på allvar. Ta väl hand om dig!

  SvaraRadera
 5. Haha! Jag trodde att han bränt pälsen på nåt element först. Men alltså... vilken knasig historia! Nu har vi lärt oss varför man alltid ska öppna dörrar för katter... :)

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag trodde att han bränt pälsen på nåt element först. Men alltså... vilken knasig historia! Nu har vi lärt oss varför man alltid ska öppna dörrar för katter... :)

  SvaraRadera
 7. Tack för en roligt historia från verkligheten.
  Hoppas du vilat ut, låter inte bra med denna trötthet. Var försiktig!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget