lördag 10 oktober 2020

Vad ska jag skriva om?

 Nu är det helg, efter ett par vansinnesstressiga veckor. Det blir ingen lugn helg, nu heller, eftersom jag måste utnyttja varje stund till att läsa, jag har tenta på min distanskurs om ett par veckor och det är nästan omöjligt att läsa under veckorna när jag dessutom jobbar... Men under helgen vill jag också göra något med Disa, och... blogga!

Jag tänkte skriva något nu, men är så trött. Och det har gått så lång tid att jag inte vet vad jag ska skriva ner av det jag har haft i huvudet. Kanske om det spännande huset med den stora tomten som vi skulle vilja köpa, så gärna att vi ska prata med banken trots att vi har för lite på sparkontot? 30 % av 140 000 euro är väldigt mycket pengar... Eller ska jag berätta om det vansinniga i att stänga en skola i två veckor på grund av ett covid-fall, hur svårt det är att ha barnet hemma samtidigt som man jobbar och att Spanien inte är ett dugg anpassat för alla barn och vuxna som sitter i karantän efter covid-test, både negativa och positiva? Kanske  ska jag skriva om Disas och mina picknicktillfällen under hennes karantän? Eller den helt galna hanteringen av pandemin här i Spanien, som är så galen att forskare och läkare har gått samman och krävt att politikerna ska fatta beslut i hanteringen av pandemin baserat på forskning, istället för efter eget huvud, eller bara för att sätta dit motståndarpartiet?? Jag blir galen på absurda beslut. I bokpaketet som är på väg från Sverige ligger Tove Janssons Farlig midsommar eftersom jag behöver läsa om Snusmumriken, som hatar förbud mer än allt annat, som går och rycker upp förbudsskyltar. Eller ska jag skriva om sjukvården som haltar allt värre? Eller ska jag ta tag i reseinläggen från Mallorca nu? Vargens kommande operation? Eller om vägen till spanskt körkort - hur mina nerver var i upplösningstillstånd efter att ha tillbringat måndagsförmiddagen på en spansk myndighet (spanska trafikverket i Huelva) tillsammans med Runa? Eller något helt annat?


Skriv gärna en kommentar och tyck till, vad ska jag börja med att skriva om, för att komma igång?

20 kommentarer:

 1. Kommer ni att flytta temporärt till Sverige?

  SvaraRadera
 2. Skriv gärna om resan till Mallorca så att du blir lite glad och pigg kanske..? Du skriver så bra :)! Gärna några foton till också. Lycka till med livet här och nu!/Annika F

  SvaraRadera
 3. Annika, vad du är skriver om är det fin läsning! Jag saknar dina inlägg och funderingar!
  Jag tror som Annika F, skriva om Mallorca resan och dröm dig tillbaka till fina minnen så kanske resten lugnar ner sig också?! Hoppas att helgen blir fin, lugn och fin!

  SvaraRadera
 4. Vill bara ge dig en stor kram när jag läser det här. Ta saker i din takt. Vi finns kvar.

  SvaraRadera
 5. Det är så trevligt att läsa din blogg vad du än skriver om! Fast ta en paus om du känner för det men du ska veta att vi är många som väntar på dina fina och intressanta blogginlägg, vad de än handlar om. Det verkar jobbigt med spanska coronaregler, här är det som tur är lite bättre.

  SvaraRadera
 6. Skriv om allt ovanstående! Det låter ju jättespännande!

  SvaraRadera
 7. Jag vill höra mer om husplaner och spansk körkort! Men det kanske är det mest frustrerande att skriva om?

  SvaraRadera
 8. Allt det! :D Allt du nämnde låter som sånt jag vill läsa om. När jag själv är har verkligheten upp i halsen brukar jag tycka om att skriva om gamla resor, så kanske mjukstarta med lite dagdrömmar om Mallorca och fortsätta från det? Och TIPS - visste du att du kan lyssna på Tove Jansson som läser Farlig midsommar på Yle Arenan? (Yle = Finlands motsvarighet till SR/SVT) Nu vet jag iofs inte om det funkar att lyssna utomlands, men det går ju alltid att testa!
  https://arenan.yle.fi/audio/1-50361786

  SvaraRadera
 9. Hej hej. Finns det inga hus att hyra? Det kanske inte är absolut bästa tajmingen att köpa om ni funderade kring en tillfällig flytt till Sverige? Men är det drömhuset är det ju det. Vi som har flyttat en miljon ggr säger att när man vet, vet man. Men det ska "ticka alla boxar", det ska inte vara en kompromiss? Har ni försökt med ett skambud? Jag vet att du skrev om att priset i Spanien är priset? Men man kanske kan lägga ett lägre bud i alla fall? Det funkar i Frankrike, i alla fall för oss, men jag vet inte hur bekanta gjort, inget vi pratat om... ;o)
  Jag vill väldigt gärna läsa om Mallorca! Men allt du skriver är fantastiskt!

  SvaraRadera
 10. Måste säga att jag blir väääääääääääldigt nyfiken på det om ditt spanska körkort. Du vet ju hur det gick för oss. Nu när vi köpte en motorcykel gav mannen min upp och anlitade en gestoria, särskilt eftersom jag jobber heltid och inte direkt kan hjälpa till. Men så vill jag höra om kissemissen. Och huset. Och Mallorca.

  Men mest vill jag höra att ni mår bra.

  SvaraRadera
 11. Den galna hanteringen av pandemin i Spanien vore intressant att få veta mer om.
  Intressant också om sjukvården. Eller körkorsbesvär.
  Hoppas ni får en fin helg!

  SvaraRadera
 12. Börja med att drömma dig tillbaka till Mallorca och fina bilder! /Bella i Gbg

  SvaraRadera
 13. Välj att skriva om det som du känner att det kommer att ge DIG energi när du är klar:) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Jag skulle gärna läsa om glädjen i att blogga. Vad innebär för dig personligen? Du har bloggat i många år och har sagt att bloggen är också din dagbok. Men det finns så mycket skrivarglädje i din text att jag tror att det finns mer på djupet:)Dessutom bloggandet som plattform är så intressant: man öppnar sin personlighet och kanske även sin privatliv för omvärlden på ett sätt som är knappast möjligt att göra i verkliga livet mot helt okända människor. Från sociala sidan är detta så unikt och nytt sätt att kommunicera och skapa relationer:) Ja, du förstår att detta är en fråga som jag tycker är intressant och vill höra din syn:)) Så gärna en personlig blogginlägg om bloggande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh spännande tankar. Nu blev JAG peppad på att skriva nåt sånt på min blogg... :)

   Radera
 15. Allt du skriver är läsvärt och intressant, men jag är kanske mest nyfiken på hur er Mallorca-semester blev! /Camilla

  SvaraRadera
 16. Skrev en kommentar som inte verkar ha fastnat, så jag försöker igen.

  Jag vill gärna läsa om corona-åtgärder i Spanien, och om det finns någon skillnad i "stämningen" nu mot i våras. I våras fick man - i alla fall i media - bilden av att de flesta spanjorer tyckte att åtgärderna var riktiga. Jobbiga visserligen, men ändå något som behövde göras. Är det likadant nu? (Det står ju en del om demonstrationer och andra protester, det är lite därför jag undrar.) Jag fattar såklart att det är svårt att ge en generell bild, men det vore intressant att läsa om hur du uppfattar det.

  Läser gärna om Mallorca också! :-)

  /Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Hej Annika!
  Skriv nu!!Vill veta om Mallorcaresan. Har ju bott där mycket. Var var ni?
  Håller på att gå under av tristess :-) Kram P ♥♥

  SvaraRadera
 18. Skriv om det du känner för gärna om Mallorca och om Runas dagis och om hur tankarna går inför "ett år i Sverige"-projektet

  SvaraRadera
 19. Hej, jag läser gärna om den spanska/svenska familjen som flyttat till byn. Har ni kunnat ses? Gärna mer om Sverige projektet eller kanske hur det går med husplanerna?

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget