söndag 2 februari 2020

Mysig hemmalördag - eller Dagen då Disa fick lära sig om helvetet

Åh, så här borde alla lördagar vara!

Det började med att jag lämnade över Runa till Jesús när hon vaknade, och sov ostörd i mörkt rum en och en halv timme till. Lyxen! Lyxen!!!

Disa och jag åkte och lördagshandlade, en typisk jag-har-inte-ätit-frukost-innan-handling. Vi blev så sena från affären att vi fick äta snabbalternativet korv med bröd till lunch. Jesús och jag hann prata en stund själva i köket medan korven kokade och barnen var själva i vardagsrummet. Lyxen igen!

Efter maten sov han siesta och Disa och jag spelade spel. Runa satt i barnstolen och var missnöjd eftersom hon var trött, men inte kunde somna (vi hade försökt) så jag stoppade åt henne brödbitar, riskakor och annat så hon skulle vara mindre missnöjd, hon älskar att äta. Disa och jag åt choklad och sjöng Adiemus, som jag sjunger med kören, och jag tänkte, att vilken konstig sång att sjunga med sin femåring, borde vi inte sjunga Klas Klättermus och sådant. Fast det gör vi ju också.

Så var det dags för lördagens stora pizzabak. Vi höll till i vår märkliga lilla matsal, där kylskåpet samsas med en stor blå byrå, träkista, darttavla och spegel. Jesús försökte återigen söva Runa och under tiden gjorde Disa och jag pizzor. Hon hade jordnötter, majs och ost på sin. Så klart lyssnade vi på lördagsmusik också, sådan som passar när man bakar pizza i en konstig matsal med mysbelysning. It is a mans world, It´s raining men, Stand by me och en massa av Nina Simone, och via henne kom vi till Jerry Williams version av Sinnerman, och Disa frågade vad han sjöng... Och jag översatte, och det är ju en ganska otäck text, och hon frågade vad djävulen är, och jag berättade om djävul och helvete och visade bilder... Och där, just när det dök upp en bild av människor i skärselden, kom jag på att det kanske var dumt detta, nu när denna femåring har en period av mardrömmar... Sinnerman hade gjort intryck på henne, det stod klart när hon strax därefter försvann in i sin egen värld, och hon var inte kontaktbar på en bra stund.

Jag försökte kompensera med bröllopsscenen från Love Actually, Grease och Sound of Music.

I alla fall var den en toppenfin lördag, alla lördagar borde vara precis så, med massa tid med Disa, och i morgon, söndag ska vi ha picknick. Det ska bil 20 grader och sol, efter veckor av regn och kyla, och fyra familjer till från Disas skola, samt Goretti och hennes barn, följer med, så det verkar bli en toppensöndag också :-)

Hoppas ni har en härlig helg, allihop!


(Jag får nästan be om ursäkt för den urtråkiga bilden, men här är vårt matbord efter pizzabak och spelande...)

8 kommentarer:

 1. Vilken mysig dag med familj och vänner! Förstår att ni är nöjda :). Vad kul att få en glimt av hur ni bor. Är det i fristående villa, parhus eller radhus? Det kanske skiljer sig lite hur våra bostäder i Sverige ser ut? Berätta gärna mer om hur de vanligaste bostäderna i Spanien ser ut. Trevlig fortsättning på helgen! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!

   Nu påminner du mig om ett inlägg jag har tänkt göra, länge! Ett om hur vi bor :-) Tills det kommer kan jag berätta att det är ett radhus, och det som framför allt skiljer huset från svenska hus, förutom att det är helt vitt, är att det är så kallt inne eftersom det är helt oisolerat!

   Radera
 2. GRATTIS Disa på namnsdagen! Hoppas du får en toppenfin måndag också!
  / Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för påminnelsen!

   Vi firade med blomma och glasstårta dagen efter! Fast Disa gillar inte glasstårta och bad om en morot istället...

   Radera
 3. Vilken härlig dag! Bara få vara tillsammans!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Härligt med kvalitetstid blandat med sång och pizzabakning=) Ibland kan frågor ställas som man inte är beredd på att svara såsom sinnerman. Du verkar ha haft en riktig aktiv och trevlig helg.
  Vill önska dig även en trevlig fredag <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt blandning på en helg! Jag borde ha skrivit inlägg om den fantastiska picknicken dagen efter, men det hanns inte med :-)

   Tack för hälsningen, och hoppas att helgen är fin!

   Radera

ny gadget

ny gadget