lördag 11 januari 2020

Utflykt till klostret på bergetEtt slags nyårslöfte är att åka på fler utflykter det här året. Vart tog utflykterna vägen?! Vi har blivit bekväma av oss, tror jag.

Årets första utflykt blev till en plats som jag har tänkt på många gånger. Ni som har hängt med länge, minns ni klostret där det regnade tvestjärtar från taket? Även om tvestjärtarna var obehagliga var platsen helt otrolig, så dit åkte vi!


Fört blev det lunch på en bar i Monesterio.
Sedan tog vi av mot den lilla vägen åt vänster. Det är längre än man tror, men efter ett tag börjar man åka upp för ett berg och utsikten blir helt otrolig, det är svårt att hålla ögonen på vägen!

Klostret stod kvar, förstås, och platsen var ännu mer fantastisk än jag mindes den. Så mäktigt!
Vi såg att det finns en liten restaurang vid parkeringen, den får vi prova nästa gång.

Klostret heter Monasterio de Tentudía och byggdes på 1200-talet. Det är öppet för besökare, men när vi kom hade klockan passerat stängningsdags, vilket var synd, jag hade gärna gått in där igen och sett om det är likadant som sist, med tvestjärtar och filmmusik. Men vi bestämde att vi åker tillbaka en annan dag.

Det var grymt kallt och Runa var arg hela tiden för att vi väckte henne, hon hade somnat i bilen. Vi gick bort till en talldunge och plockade med oss så många jättekottar vi kunde, att ha att tända brasan med hemma (det visade sig senare att de innehöll tvestjärtar...) och sedan skyndade vi tillbaka till bilen, för vi var genomfrusna!

Ett bra ställe att börja det nya utflyktsåret med i alla fall!


10 kommentarer:

 1. Ojoj, Annika! Bekväma? Misstänker att du senaste åren har haft annat att lägga energin på än att åka på utflykter.

  Men har ni tänkt att göra fler utflykter i år, gärna för mig, det brukar vara så intressant att höra om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså, när du säger det... Det stämmer ja, att vi har haft en hel del annat för oss... Men utflykter ska det bli igen!

   Radera
 2. Utflykter är fina! Det är lätt att de kommer bort i vardagsträsket tycker jag. Lite avundsjuk på att ni kan besöka kloster från 1200-talet...det finns det inte så många av här...
  Iallafall, ett bra nyårslöfte det där med fler utflykter!
  Och mer god mat :)

  SvaraRadera
 3. Haha, det finns så himla mycket intressant att besöka inom en timmes bilresa härifrån! En massa gamla borgar, kloster, grottor, vattenfall, restauranger, tempelriddarbyar, vägar från romartiden... Hur mycket som helst! Jag tror också att det är ett bra nyårslöfte :-)

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Vilka fina bilder... Bra idé att lova mer utflykter tycker jag :-).
  Särskilt de mål som ligger ganska nära och inte kräver så mycket planering. Då kanske de också blir av, är mer miljömedvetet och kostar inte så mycket. /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, utflykter i närområdet! Det finns så många vackra platser hr i närheten att besöka, så det är lätt på det sättet!

   Radera
 5. Ja, ni har så himla fina omgivningar där ni bor Annika! Fantastiskt! Utflykter höjer verkligen livskvalitén, tycker jag. Vi brukar åka på utflykter i närområdet. Det kan vara till en annan lekplats eller till någon skog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har vi! Och ja, utflykter höjer livskvalitén! Jag tycker ni gör helt rätt!

   Radera
 6. Vi gör en hel del utflykter, men tänker oss göra ännu fler. Lite lättare att komma iväg när man inte har barn. Såå vi får se vad det blir i år.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Haha, ja, det är lättare när man inte åker med barn!

  Spännande, hoppas det blir många fina utflykter för er! 2020 får bli ett utflyktsår!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget