onsdag 19 september 2018

Namn-problem

Jag borde skratta åt det, men just nu, i denna stund, är jag så FÖRBANNAT TRÖTT på att alla spanjorer ska heta likadant! Vad är det för fel på att variera sig? Varför inte börja använda nya namn?

Hade för en halvtimme sedan en lång, oroande konversation med Jesús systerdotter på WhatsApp, när jag trodde att det var barnvakten jag pratade med.

Känner jag mig dum? Ja.

Men okej då, allt är löst, det är inte Jesús som har varit otydlig. Barnvakten hade visst uppfattat att det är klockan 8 på morgonen, och hon kommer inte att vara upptagen med att lämna andra barn till skolan vid den tiden.Om någon är nyfiken på vad jag sysslat med det senaste, kan ni läsa ett innehållsrikt inlägg som Tove har skrivit. Jag har ju tänkt skriva lite själv, men har märkt att inläggen dröjer... :-)

12 kommentarer:

 1. Du får döpa om dem i dina kontakter i telefonen. Jag har några som heter Constança den jobbiga (för att inte blanda ihop med den trevliga) och Pedro Granne (för att inte blanda ihop med annan Pedro..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag hade skrivit till typ barnvakt efter den ena C, men det hjälpte visst inte... I det här fallet kan det vara jag som är problemet.

   Radera
 2. Så där har jag också fått göra, så som Bortugal-Åsa skriver.

  I Sverige sitter alla blivande föräldrar med en namnbok eller de listor som finns på internet. Den typen av böcker kan inte vara storsäljare här i Spanien, internetsidorna obesökta ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Det finns nog inga sådana böcker och webbsidor i Spanien! :-D

   Radera
  2. Jomen titta! Hittade faktiskt en!
   https://significadodenombres.com.es/

   Nä, varken Emma, Annika eller Disa finns med ... De finns ju med här i alla fall!
   https://svenskanamn.alltforforaldrar.se/

   Radera
 3. Ja, det är ju tur att jag sköter bloggandet åt dig medan du latar dig :p Haha!

  SvaraRadera
 4. Men du.. länken verkar ju inte funka! Här är den iaf: http://tovetankar.blogspot.com/2018/09/den-magiska-chokladen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du är uppmärksam! Så går det när man har ett långt blogguppehåll!

   Radera
 5. Kul att få en liten uppdatering från dig! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att vara tillbaka ! :-)
   Och att få kommentarer!

   Radera

ny gadget

ny gadget