fredag 22 juni 2018

De hundra skolfesternas tidOm jag har känt mig stressad tidigare, och haft svårt att hinna med bloggen, har den sista månaden slagit alla rekord.
Corinne och jag bara skrattade till slut, när vi försökte redan ut vilken fest som var vilket datum, medan den otroligt organiserade Milagros skickade bild på sitt färggranna kylskåps-schema, med så mycket detaljer att det inte gick att utläsa.
Men hörrni, tre skolfester?

Föräldraföreningens var kul, de hade tagit två hoppanäggningar till feriaområdet, fixat tombola och en himla kul clown och grejer.
Sedan var det klassfesten, vi tog med fikagrejer och fröken fick present, och Disa var så arg över att hon fick gå hem strax efter åtta, när presenten ännu inte delats ut, men när det är skoldag efter...?

Så var det skolfesten i går, där de äldsta eleverna, femåringarna som lämnar skolan för att börja ettan till hösten, hade uppträdanden.
En urtrist clown kom sedan, och så var det ett par poliser som sjöng och spelade flamenco, men då hade småttingarna suttit stilla i mer än en timme och tröttnat. Vi föräldrar gav upp långt tidigare och stod vid bardisken och åt croquetas och montaditos.
Tjugo i tio på kvällen drog vi oss hemåt, trots att de flesta var kvar, men återigen, det är ju skola dagen efter...


Så var det Disas teateravslutning på stora teatern.
Betygssamtalet.
Alla papper som ska lämnas in inför skolstarten till hösten, och, kära nån, alla papper som ska ge Disa tillträde till skolmatsalen! Det här får mig att svettas, det saknas fortfarande två stycken som jag måste lämna i dag. Men kära nån, varför ska de ha ett nytt arbetsintyg, när jag lämnade mitt förra för två månader sedan? Och vad ska de med Jesús arbetsintyg till när han inte kommer att jobba på samma ställe till hösten?
Så var det inskrivning till "sommarskolan" nu första veckan efter skolavslutningen, tills Jesús går på semester och kan vara med Disa, samt första veckan i september då vi båda måste jobba.
Och pappren till simskolan, som började förra veckan, och har varit tre gånger redan, men som Disa har missat på grund av alla skolfester.

Och så var det mina två stora prov i engelska, och tapas med min lilla brokiga engelskgrupp till halv ett på natten, och boka resa till Sverige och fixa boende i Sverige och försöka hitta ny kattvakt när de båda förra har dragit sig ur, och Jesús prov i engelska, och...


Längtar efter juli månad. Ingen månad på året kan vara värre än denna juni.

4 kommentarer:

 1. Ja jisses vad fester ni haft! Här har det inte varit en enda, de verkar inte veta vad skolavslutning är på den där skolan. Ska skriva om det, allt är så konstigt och annorlunda! :D

  Har världens bryderi med att fatta när man ska göra vad och varför och i vilken ordning och papper och kopior och tillbaka till skolan den och den och sedan den dagen också!

  Hoppas ni hittar en kattvakt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snopet!
   Men skolavslutningar här är inte alls som i Sverige. Skulle gärna låta Disa vara med om en svensk skolavslutning också.

   Radera
 2. Hej Annika!
  Milde tid vad mycket du haft att göra! Och skolan, så fin Disa är och teaterbilden är bara fantastisk! Får J längre att åka nu då? Roligt att ni kan åka till Sverige! Hoppas allt ordnar sig och ser framemot att få läsa om det om du kan :)
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt ordnar sig säkert!
   Vi vet inte var Jesús komemr att jobba, han får inte besked förrän i augusti.
   Disa älskar sin teatergrupp, och det var roligt att se henne spela med i El fantasma Caramba .-) Efter föreställningen får alla barn som medverkat en enorm godisstrut, och det är den Disa hämtar på bilden:-)

   Radera

ny gadget

ny gadget