fredag 29 juni 2018

Min motsats: Milagros

Milagros har blivit en av mina närmsta vänner. Trots att vi tänker lika i mycket, är vi varandras motsatser i annat.

Hennes hem är otroligt rent. Inte en pryl på fel plats, och igår när jag såg hennes verktygslåda undrade jag nästan om den var på riktigt. Jag har aldrig sett något liknande. Inte ett dammkorn i den. Smågrejer sorterade efter storlek i små plastpåsar. Vår verktygslåda är utspridd i hela huset, och det tog Jesús tio minuter att hitta borrmaskinen.

Jag känner att jag ler när jag tänker på Milagros, när det först inte verkar finnas ett enda par rena Disa-trosor i hela huset, och jag sedan fiskar upp ett par ur kameraväskan. Och när jag två minuter senare letar efter hårband till Disa, och i en minnesblixt ser ett rött, tunt hårband på golvet och att jag nyligen tänkte, när jag såg det, "Detta måste jag komma ihåg när jag behöver ett hårband nästa gång". Men vilket golv var det? I vilket rum?
Något sådant är otänkbart i Milagros hus.

Och vad Milagros skrattade den där dagen när vi inte hade någon ren disk och därför inte kunde laga mat, och därför fick äta ute. Det är nog bland det lustigaste hon hört, något fullkomligt otänkbart i hennes värld.
- Men vad har bilen med det att göra, undrade hon, fortfarande skrattande, när hon fick veta att vår bil stod parkerad sju minuter från vårt hus, ja, bilen var aneldningen till att historien kom fram.
- Jo, vi hade bråttom med lunchen, för Disa skulle hämtas i skolan sedan, och det skulle gå snabbare att hämta henne i bil. Men så fanns det ingen parkeringsplats precis utanför matstället, så vi fick parkera en bit bort, och därför gick det fortare att gå till skolan direkt, än att gå och hämta den parkerade bilen, köra runt och sedan hämta Disa. och vi har inte hunnit gå och hämta den än.

I Milagros hus händer det inte att det ligger hårband på golvet eller finns odiskad disk i diskhon.
Fast hon har diskmaskin. Städhjälp också, och jobbar bara vissa förmiddagar, så hon har mer tid.
Jesús och jag jobbar båda heltid, och det blir så himla lite tid över på dagen. Jag har nämnt det förut, för det är ett så tydligt exempel: Jesús och jag försöker se en tv-serie, för att sitta ihop tillsammans en stund, men varje avsnitt är 40 minuter, och vi har inte 40 minuter över så många gånger i veckan.

Sedan är Milagros och jag olika som personer också. Milagros kan inte se en odiskad gaffel, eller en fläck på bordet, hon säger att det är en mani hon har, samtidigt som jag inte lägger märke till att det ligger små pappersbitar på golvet, eller ett pennlock, och påsarna i hallen har nästan blivit osynliga för mig med tiden. Och i vårt hem prioriterar ofta att göra något roligt tillsammans när vi har tid över, istället för att städa. Och jag tänker om den där gaffeln, att det tar jag när jag hinner.

7 kommentarer:

 1. Älskar detta inlägg. Kan känna igen mig i er bägge ( eller varken eller, men mest bägge, för jag kan både känna igen Milagros förundran och din över hur det är möjligt att den andra... )

  SvaraRadera
 2. Väldigt roligt skrivet skulle jag också säga ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! :-)

   Det finns mycket spännande med Milagros, ibland blir jag trött av allt reflekterande över denna person.

   Radera
 3. Fnissar lite jag med. Jag är ju en lat perfektionist som i kombination med att avsky städning och disk inte heller har världens ordning. Eller jag vet var sakerna ligger. Jag blir stressad över att det är rörigt, ändå så gör jag inget åt det utan sätter mig vid datorn eller läser en bok. Och sedan blir jag stressad för att det inte är gjort. Hur idiotiskt som helst!

  En annan sak som jag tänker på är också att de med städhjälp är inte alltid de som egentligen behöver det. Känner en familj där en bara går hemma hela dagarna och ändå har de städhjälp två gånger i veckan. Fattar inte ... Men jaja, inte mina pengar.

  Egentligen tycker jag att ni prioriterar helt rätt, Annika! Synd att ni inte tycker att hushållsarbete är kul och gör det tillsammans :) Fattar inte hur folk kan tycka det är kul att städa ... Eller tvätta kläder. F-n också, jag måste ju ta in tvätten, den har hängt ute sedan i går! Fast nä, jag gör det sedan ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att vi prioriterar rätt:-) Men önskar att städet och allt det där kunde fixa sig av sig självt, medan vi gör något vettigare!

   Jag gör som du, blir stressad över saker som jag inte tar tag i. Knäppt.

   Radera
 4. Visst är det fantastiskt att man kan vara så goda vänner trots att man är olika! Eller är det en fördel att man kompletterar varandra kanske? Själv är jag ordningsam men absolut inte pedantisk. Tycker om att veta vad jag har mina saker men inte ha för mycket grejer. Är inte road av dammsugning och fönstertvätt och laga mat är tråkigt men gott att äta ;).
  Ha en härlig sommar! /Annika F

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fantastiskt! Det finns ju likheter också, vi är lika i hur vi tänker om mycket, men totalt olika i andra saker.
   Jag tycker också att matlagning är tråkigt, men äter gärna!

   Tack detsamma, Annika!

   Radera

ny gadget

ny gadget