fredag 25 maj 2018

Slutet på en kämpig veckaDisa är sjuk, vilket är anledningen till att det har varit en ganska kämpig vecka.
Jag har fått jobba när Jesús har varit hemma, ändå blir det ganska stort bortfall av jobbtimmar, vilket märks när man inte får ersättning för vård av sjukt barn, som i Sverige.
Disa har blivit förkyld, med snor och hosta, men eftersom hon alltid har feber i samband med sina fökylningar blir det lite värre.
Jag märker också hur hon tappar i vikt. Det syns så snabbt på henne, som inte har något att ta av. Tur att vi inte har tid hos specialisten än, hon som väger och mäter Disa för att se att hon fortfarande växer, trots att hon äter så lite.

I går var jag ute för första gången sedan i lördags. Jag gick till snabbköpet med Disa i vagnen och köpte allt hon var, eller kunde tänkas bli, sugen på. Päron, juice, snacks, pizzza, nudlar, ost, kex... Och hon åt faktiskt lite när vi kom hem.På kvällen, när klockan var 21.30 var mitt huvud proppfullt och jag stängde ner jobbdatorn. Behövde komma ut och andas, röra på mig. Jag tog bilen till borgen på berget för att gå en runda. Den rundan var alldeles för kort, men det var för sent att gå längre, och den gjorde gott.
En märklig känsla att komma ut efter så många dagar instängd. Dofterna och ljuden. Det var blå timmen och allt låg i ett blått ljus. Under mig hade den lilla staden tänts. Jag försökte lokalisera tjurfäktingsarenan. Tittade bort mot det stora hotellet, som renoveras och ska öppnas åter av nya ägare. Folk säger att hotellets te-salong var alldeles fantastisk, med utsikten över landskapet, men jag är mest nyfiken på om hotellets spa ska öppna igen. Då måste vi dit, innan det förstörs av det kalkrika vattnet igen.
Jag såg vårt hus, och Milagros, det lyste en lampa på övervåningen.
På andra sidan berget stod jag ovanför padel-planen och jag hörde skotten från bollarna och rop från spelarna.
Jag följde vägen mot Linares med blicken, men den försvann bakom ett berg, och inte heller byn kan man se för bergen som ligger i vägen.

Vid kyrkan kunde jag räkna till åtta bilar med folk i. de bara stod där i mörkret. Någon hade tänt taklampan, en annan kollade mobilen, en tredje hade vevat ner rutan och blåste cigarettrök ut genom den.

Jag hade behövt sträcka ut benen, bli trött, ta en längre promenad, men det var för sent. Jag åkte för att tanka istället, men eftersom klockan var över 22 var det förstås stängt på båda mackarna.

Idag har, otroligt nog, Jesús fått ledigt för att vara med Disa, så att jag kan jobba. Fullt upp, men lugnare samtidigt.


Helgens planer

Lördag:
Guida svensk turistgrupp i Sevilla, äta lunch med två svenskelever, en slags avslutningslunch eftersom jag inte längre kommer att åka till Sevilla varje fredag, då jag har haft lektionerna. Därefter blir det en svensklektion och sedan ska jag gå till María Luísaparken för att träffa Jesús och Disa, om det inte regnar. Och om Disa inte är så sjuk.

Söndag:
Sova på morgonen, utan att ställa väckarklockan!!! Eventuellt ute-lunch med Jesús och Disa på den mysiga pizzerian i Aracena. Eller grilla. beror på vädret. Hoppas Disa är feberfri under helgen!
Vad har ni för planer för helgen?3 kommentarer:

 1. Jobbigt när barnen är sjuka, men det händer ju ganska ofta med barn, tyvärr.
  Är det okej för dej att guida i Sevilla eller har du legitimation?

  SvaraRadera
 2. Det var ett tag sedan som du skev om Disa och hennes mat, jag hoppades så innerligt att det var för att det liksom blivit mer "normalt". Som en smal person så vet jag ju hur det är att inte ha några som helst reserver när man blir sjuk. Fruktansvärt jobbigt.

  Men Annika, hennes kalufs, den är helt otrolig! Så otroligt fin! Men hon kommer svära över den när hon blir äldre och vill ha rakt. :)

  Ha en härlig helg! Här är det jobb och läxor som gäller, en sista månad att ta igen det som fattas. Lenguabetyget är i farozonen, måste prata med läraren där tror jag bestämt. Resten hoppas jag fixar sig.

  SvaraRadera
 3. Hej Annika!
  Fullt upp! Sjuka...inte kul alls...Mina alla 4 alltså en vuxen och 3
  12,12 och 17 har alla legat i omgångar...influensa av olika slag ända in i maj!!Den stora som nyss fyllt 47, har svullet knä...stödstrumpa på dagisgården i solen...varmt här hemma!!25 gr...
  Jaja nu är dom säkert immuna hahaha...Hoppas ni får vara friska nu då...Och lilla Disa ska få vara frisk och stark...och kanske ni åker hem till Svedala väl?
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget