onsdag 16 augusti 2017

Bra barnbokställe?

Oj.
Var det så länge sedan jag skrev?
Jag försökte mobilblogga först, men det fungerade inte.
Vi har upplevt sommar i Malaga (svalare än där vi bor, men vilken fruktansvärd luftfuktighet! Som att andas vatten!), England (en fin dag i Lewes innan planet nästa morgon), Köpenhamn (där jag tragiskt nog glömde Disas nya leksak i en butik) och släktträff på ett alldeles fantastiskt ställe i Skåne. Så roligt vi har haft!
Och nu är vi framme vid slutdestinationen. Kom för två dagar sedan. Tänk att vi får vara här i två veckor!
Och tänk, att det finns folk som åker bort från Sverige på sommaren! Tokar!
Bland det första jag gör när jag kommer hem är att gå på biblioteket. Så det har jag gjort.
Disa sov hela tiden, men jag plockade ihop en bra hög med böcker till henne. Och tänkte, att det är så himla synd att hon inte har tillgång till detta i Spanien. Alltså svenska barnböcker!
Vi köper ju med en del, så klart, och någon bokbeställning varje år blir det med, men  det är så otillräckligt. Hon har ju inte så många att välja mellan. Det blir utlästa.
Så jag tänkte fråga: är det någon av er som vet något bra ställe för att köpa begagnade barnböcker i Skaraborg eller i Göteborg? Jag kollar jämt i second handaffärer, men det brukar vara utplockat.
Eller är det någon som vill sälja en bunt bra böcker för en treåring? Skriv gärna i kommentarsfältet i så fall!
Det blir lite glest mellan inläggen, men jag är så upptagen av att njuta av svensk sommar, har inte tid med datorn :-)
Hoppas ni har det bra alla!

20 kommentarer:

 1. Vad är det för typ av böcker hon gillar? Mycket text, lite text, typ av språk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska lite text, och jag söker... mer sagoböcker. Själv pratar jag om saker som händer och sker med henne, så jag söker fantasi. Har hittat en kul en om Äskil som äter träd till exempel. Sådant som stimulerar fantasin! Jag är en värdelös sagoberättare!

   Radera
 2. Svar
  1. Kollade där, men har aldrig handlat på Tradera...

   Radera
 3. Mycket byts/ges bort/säljs billigt på fb i lokala grupper nu, vet inte om det är samma sak i spanien. Gå med i en lokal köp-och-sälj-grupp och lägg ut en efterlysning är mitt tips, eller ännu hellre be någon som bor där göra det om ni är bland släkt och vänner så slipper du greja med det på semestern ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips, har sett att det finns häromkring! Ska kolla!

   Radera
 4. Jag tror jag skrev det tidigare men jag skulle själv ha köpt Pixiböcker. Inte billigt egentligen kanske, men tar ingen plats och är praktiskt och fortfarande ganska lagom till Disa. Man kan ju titta efter Pixiböcker med lite mera text, behöver inte välja det barnsligaste för dem allra minsta barnen. Jag gissar kanske att hon är lite för liten för kapitelböcker ännu? Annars brukar ju böcker med flikar, eller humor vara ganska populärt. Mitt barn har gillar "dokumentär"böcker alltsâ faktaböcker men för smâ barn. Är det mer avancerade faktaböcker blir det ganska jobbigt att läsa som förälder. Annars gillar jag sagan om den underbara familjen kanin... Tror den heter sâ? Och även extra lätt att läsa serien en bok som heter novas djuraffär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. den magiska djuraffären -novas hemlighet.

   Radera
  2. För liten för kapitelböcker men Pixiböcker funkar bra. Har en hel del sådana och vill ha lite andra också.

   Radera
 5. Tradera och Blocket tänkte jag också på. Biblioteken brukar ibland sälja också. Stadsmissionen. Loppmarknader http://www.svenskaloppisar.se/sok.asp?kommun=140

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kollat Blocket, fanns inget! Vi ska kolla på alla second handaffärer häromkring, och loppisar.

   Radera
 6. Större loppisar som t.ex. Erikshjälpen och Röda korset borde ha en hel del böcker. Brukar vara rätt så välsorterat också. Men visst kan "pärlorna" försvinna snabbt. Då kanske bokantikvariat har lite "finare" sortering? Borde ju finnas en del antikvariat i Gbg i alla fall! Vet att det finns butiker som är helt inriktade på just begagnade barnprodukter också.

  Ha en fortsatt underbar semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det second handbutiker jag var på hade rätt utplockat sortiment... Och jag kom, konstigt nog, aldrig till något antikvariat när vi var i Göteborg! Men det blev en rejäl hög med böcker ändå, trots allt :-)

   Radera
 7. Ska ni till Gbg kulturkalas i helgen? I trädgårdsföreningen har stadsmissionen ett tält med massor med barnböcker för 5kr styck. Köpte 5 för 20kr i torsdags em. Även baklucka loppis vid operan i Gbg. Jag har köpt ibland på en leksaksbutik högt uppe på Linnégatan tror de kostat 20kr/st. Vet inte om myrorna/stadsmissionen vid Järntorget har...

  SvaraRadera
 8. Barnens kulturkalas i trädgårdsföreningen har min tyckt varit roligt, finns många tält där en kan testa på olika pyssel gratis. Säkert sjukt mycket folk men kul. Ja, så finns lite olika mat vid Kungstorget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Jag läste men kunde inte svara. Vi hade vårt Göteborgsbesök inplanerat några dagar efter kulturkalaset. Jag har aldrig deltagit i det, bara råkat vara på plats någon gång. Visste inte att det fanns så mycket kul för barn! Jag blev sugen på att åka dit med Disa nästa tillfälle!

   Radera
 9. Knacka på! av A-C Tidholm kan jag verkligen rekommendera - en klassisk (små)barnbok som du kommer att få läsa MÅNGA gånger...:)!
  Lycka till! ��/Annika F

  SvaraRadera
 10. Hej Annika! Jag och några kompisar skall åka en sväng till Sevilla i slutet av september. Vi huserar i Fuengirola i vanliga fall men nu ska vi ta en liten biltur på några dagar och se andra städer i Spanien. Jag undrar ifall du har några restaurangtips som du kan dela med dig av? Vi ska bo på hotell Tribera de Triana som ligger mitt i smeten vad jag förstår?!
  Någon tipsade om restaurangen Maria Trifulca, vet du nåt om den? Den ligger fantastiskt och på deras terrass så har man tydligen en fantastisk utsikt men en del rewiews säger att det är ganska hetsigt och rätt taskig service. Så om du vet något härligt ställe med grym mat så blir jag superglad! Ha det bäst! //Catrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Catrin!
   Det låter som en härlig resa att se fram emot! Och kul att ni kommer till Sevilla!
   Trots att jag har gått förbi "fyren", där Maríatrifulca ligger, hur många gånger som helst har jag faktiskt aldrig ätit där. Men det är ett omtyckt ställe, alltid mycket folk. Och utsikten från terassen är bästa möjliga. Vet du vad, jag tar med din fråga och skriver ett litet inlägg om matställen i Sevilla!

   Radera

ny gadget

ny gadget