torsdag 3 augusti 2017

Spanskt och svenskt väder

Jesús tyckte att jag överdrev när jag ville sätta på Disa kläder. Klockan var tio på kvällen och det var faktiskt lite kyligt i pation, jag kände mig småfrusen.
Bara för att få slänga i ansiktet på Jesús hur kallt det var, gick jag och kollade termometern, och kunde inte tro att det verkligen var 27,3 grader utomhus.
Vänjer sig kroppen så vid en längre period med hett väder?
Hon fick väl vara naken då.

Jag pratade med en farbror i telefon. Han sa att det inte är så somrigt, att temperaturen pendlar mellan 12 och 13 grader.
Sa han och skrattade.
Jag vet inte om han skojade eller inte.

10 kommentarer:

 1. Jag vet! Hur koko är man!?!
  - Titta, jag fryser, har gåshud! Fast OK, det är visst 28 grader ...

  SvaraRadera
 2. Jajamensan. På natten är det runt 12-14 grader här i Småland. Dock runt 18-20 grader på dagen. Plus att det har regnat ihärdigt i några dagar nu. ;-)
  Däremot är ju kontrasterna stora mellan dag och natt i Spanien - i alla fall i inlandet. I Madrid kan det vara 45 grader på dagen, men så fort solen går ner blir skillnaden så stor att jag till och med fryser med långärmad tjocktröja på mig. Kan tänka mig att det är ganska kontrastrikt i bergen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt. Vad kallt!
   Här i södern är det inte så stor skillnad på dag och natt, tyvärr. Sevilla är fruktansvärt, det är det värsta med sommaren där, för temperaturen sjunker knappt alls på natten. En gång när jag hade kameran med mig fotograferade jag en termometer vid midnatt, då det fortfarande var 40 grader varmt. Svalast är vid sex-sju på morgonen, sedan stiger det igen. Folk är ofta på dåligt humör eftersom det inte går att sova när det är så varmt. Här i bergen blir det svalare på natten, men sällan behagligt svalt :-)

   Radera
  2. Ajdå! Har alltid velat besöka Sevilla och Córdoba, men eftersom man oftast är ledig för resor på sommaren har det alltid varit för varmt för att kunna turista där!

   Kommer ihåg att det var hemska nätter när vi bodde i centrala Madrid. Hade en stor fläkt bredvid sängen, alla fönster öppna och inget täcke (de sedvanliga lakanen istället), men det gick ändå inte att sova. Men på senare år har vi lyckligtvis kunna vara i "byn" och där har det varit skillnad mellan dag/natt. Föroreningarna kanske gör sitt till också? Man kan se åt vilket håll Madrid ligger på flera kilometers avstånd genom att titta efter den grå "avgaskupan" på himlen.

   Har ni mycket fladdermöss hos er i Andalusien? Jag var helt förundrad när vi tog en promenad på kvällen och såg något som jag först trodde var gigantiska nattfjärilar cirkulera omkring. Son murciélagos, fick jag veta. Bara sådär. Är ju jätteovanligt hemma!

   Radera
  3. Hahaha! Ja, vi har mycket fladdermöss!
   Vad läskigt med avgaserna!
   Vi har för varmt för lakan över oss i Andalusien :-)

   Radera
 3. Waow! Ja kroppen vänjer sig nog ... Det har varit en sval sommar i Sverige. Vissa dagar kan det vara upp till 25 grader, men flera nätter har det varit 10 grader. Norrut är det tydligen betydligt kallare ...

  SvaraRadera
 4. Ja det är märkligt! Jag trodde vi höll på att bli sjuka när kvällen kom, det blev "kallt" och vi gick in och tog på tröja respektive liten dunjacka! Då visade termometern 28 grader! Hälsningar Boel

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget