fredag 7 augusti 2015

Må augusti bli årets längsta månad

I köksfönstret i morbrors gäststuga, där vi bor, står en liten kul kalender med alla månader och siffrorna 1-31. Man flyttar en liten orange ring när man byter månad, och en annan för dagens datum, så har man koll på vilken dag det är.
Den där kalendern ger mig ångest och stressurr i magen varje gång jag tittar på den. De första dagarna var det roligt att flytta ringen, men sedan gick vi över till augusti månad och sedan dess har det känts som en nedräkning till hemresedatumet, och det vill jag inte tänka på ens. Hur kan tiden gå så fort? Jag ska gömma kalendern  i skafferiet.

Resan till Sverige gick okej. Vi var ute i god tid på flygplatsen i Sevilla, så god tid att det kändes fel, men som Jesús påpekade, vi var där så tidigt eftersom han sovit bara tre timmar innan, och jag inte ens hade gått och lagt mig. Jag somnade i planet medan vi väntade på starten, Disa medan flygplanet lyfte och sedan sov vi ända till Barcelona. Inte Jesús för han hade Disa i famnen.
I Barcelona var vi semesteruppsluppna och åt hamburgare medan vi väntade på planet till Göteborg och tog det så lugnt att, tja, blöjbyte och mat till Disa hanns visst inte med. Men vi fick mat i magen:-).
Därefter gick det utför. Disa var trött, trött och lyckades inte sova alls på nästa plan. Inte vi heller.
Inte i bilen hem heller, hon var bara ledsen.
Det kändes som en mycket lång resa.
Så kom vi fram, och morbror hade byggt kök till stugan och det var så fint med rutigt golv och blommiga tapeter, i kylen fanns frukost och julmust, och det hade eldats i vedspisen, och inne i huset fick vi lax med underbar romsås, och vi bara njöt. I flera dagar gick vi bara och log och sa "Det här är för mycket. Det är bara för mycket. Det kan inte bli bättre."

En sådan som jag blir alldeles lycklig av att ha skogen en meter från huset. När jag står vid diskhon tittar jag ut på ett klarbärsträd fullt med röda, mogna bär, och bakom den börjar skogen. Öppnar jag fönstret på toaletten tittar jag in i skogen, och på kvällarna lyssnar vi till träden utanför sovrumsfönstret.
Trädgården är full av vinbär, krusbär, mynta, hallon och potatis, skogen är full av blåbär. Jesús är ute och letar kantareller nästan varje morgon.
Han var så ivrig, min svampplockare, att han gick ut redan första morgonen när vi vaknat, och jag och Disa följde med en liten bit, fortfarande klädda i pyjamas.

Bror har varit på besök, moster är här, morbror som Disa blev så förtjust i sedan han gav henne en spik att leka med är på semester.

Lillan är med om nya saker varje dag. Att leka i gräset. Lek med vatten utomhus. Sitta i gruset och leka med hink och spade. Banka med kastruller, kika i vedkorgen. Andas ren luft.
Luften är sprängfylld med dofter, det är bara att ta in. Det är grönt överallt. Det finns småkryp och fåglar. Vi kan vara ute varenda dag.

Vi gör blåbärspaj, soppa, sillmiddagar, pannbiff med lök. Jesús är hjärtinnerligt trött på allt vad potatis heter, men jag kan inte få nog.
Frukostarna är så goda, jag frossar i mörkt bröd med frön och limpa.

Må augusti bli årets längsta månad.

11 kommentarer:

 1. Det låter fantastiskt! Må augusti bli lång! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken sommaridyll! Jag förstår att ni njuter i fulla drag.

  SvaraRadera
 3. Precis som livet ska vara! Rätt och slätt.

  Det går liksom inte att uttrycka det på annat sätt för sådana som vi. :)

  SvaraRadera
 4. Så underbart!!! Och ja, det finns så mycket man saknar och vissa saker kommer man inte ens på att man saknar förrän man är i Sverige. Dofter, smaker, ljud, hur ljuset faller mellan träden. Småsaker men ändå blir de till en sådan helhet på något vis då man återupplever dem.
  Njut nu och försök att inte stressa över tiden.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Annika!
  Så härligt du beskriver det!! Fin luft och för att inte säga svalt om man jämför med Sevilla :-)
  Ja man njuter...Fast jag har inte så fin luft här hemma hos dottern. Granntanten röker på balkongen och jag bor på affärsgatan :-) Men svalt!!
  Snart blir det andra bullar...Ha det fortsatt bra!!
  Kram P ♥

  SvaraRadera
 6. Det låter härligt! Ni kommer få en jättefin månad! (Om han är trött på potatis redan nu så kommer månaden kanske kännas lite lång på det sättet också ;))

  SvaraRadera
 7. Tack för en bra artikel om Spanien. Numera finns det en söktjänst i Spanien på Svenska där man kan söka efter ackrediterade företag inom alla kategorier och branscher! Nätverket växer för varje dag som går och heter http://Gloocall.com

  SvaraRadera
 8. Det låter underbart! Är ni i Västergötland?

  SvaraRadera
 9. Åh vad skönt det låter! Ha det så bra i skogen!

  SvaraRadera
 10. Precis sådär är det! Njuuuut!

  SvaraRadera
 11. Åh vad härligt det låter, blir så glad för er skull! Fortsätt att njuta och göm den där kalendern på en gång. Jag tar med mig barnen om 1,5 vecka och fantiserar redan om leverpastej, smågodis, och svala nätter (antar att jag kommer att få svala dagar på köpet...).

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget