tisdag 18 augusti 2015

Ja, ni märker ju, det finns ingen tid att blogga.
Vi har det alldeles underbart.
I går plockade jag blåbär i skogen bakom huset, och Disa var med, hon satt på stigen bredvid blåbärsriset och plockade själv med sina små fingrar och åt
En och en halv vecka har vi kvar här.
Några saker som jag ännu inte gjort: ätit kokosbollar, stekt strömming, bakat bröd, gjort blåbärspaj, köpt gummistövlar, ätit mandelbiskvi och Klings glass.
Saker som jag har gjort: ätit hutlöst mycket choklad, potatis i alla former, gått i skogen, fotograferat Disa. Så lätt det är att fota här! Utomhusljuset är så milt (det går ju att vara ute när det är dagsljus också). Och fönstren så stora, så det går att ta bilder inomhus.
Saker som förvånat mig: att kranvattnet är så kallt. Att det doftar så mycket och gott  från naturen. Att maten är så hemskt dyr. Myggen. I Spanien biter de och direkt börjar det klia så det knappt går att sova. Nästa dag är det över. Bett från svenska myggor kliar först dagen därpå, de blir stora, röda och kliar i en vecka. Otrevligt.
Jag har så mycket att skriva att jag inte har en aning om var jag ska börja.

5 kommentarer:

 1. Härligt!

  Imorgon åker vi en tur till Sverige.

  Njut av stunden!

  SvaraRadera
 2. Men det låter ju ändå som att ni har det väldigt bra! Och det är ju det viktigaste!

  SvaraRadera
 3. Åh vad underbart underbart det låter. Du anar inte hur avis jag är! För din skulle önskar jag att augusti blir världens längsta månad! För egen del kan jag inte vänta på att den ska ta slut. Jag har haft sådan Sverigelängtan sedan jag kom tillbaka från min dryga vecka där, att det med råge är den värsta jag haft på tolv år i Spanien. Bra saker är att juli faktiskt var värre än augusti varit hittills, att vi är inne på andra halvan nu och jag ser ljuset i tunneln, att det igår var 18 grader varmt i havet när jag badade, poolen här hemma var lite kylig i lördagsmorse vilket är ett tecken på att nattemperaturen gått ned något lite, och i morse var det på ett ställe när jag körde till jobbet, bara 22 grader! Och jag tänkte (orealistiskt) att nu är det höst och kände mig alldeles pirrig!

  SvaraRadera
 4. Härligt att läsa om hur gott ni har det och hur ni njuter. Blir så glad för er skull. Njut av den svenska sommaren (ok, inte myggen då...) och blogga när du kommer hem. Du vet att vi finns här och ser fram emot att höra allt om era veckor. :)

  Ta hand om varandra och tanka kropp och själ fulla med svensk sommar.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget