fredag 12 september 2014

Hemma

Sitter med bebisen i famnen och skriver med en hand.
Vi har fått komma hem!
Alla de där utredningarna gav resultat. Det visade sig att Disa har reflux och får sura uppstötningar när hon äter och troligtvis äter hon mindre för att slippa obehaget. Ska få medicin mot det.
Hon är också svag i munnen och tungan och blir trött alldeles för fort när hon äter. Ska på nytt läkarbesök om det, tills dess göra lite övningar med henne för att hon ska bli starkare.
Ska på läkarbesök nästa vecka också för att prata om maten, förmodligen får vi extra näringsrik mat på recept.
Och det där med det dåliga immunförsvaret ska gås igenom, men ingen ny inläggning, slut på prover. Skönt!
Vi åker nog till kusten över helgen, långt bort från sjukhuset.

Nu ska vi se om hon tjocknar till lite. I så fall var det verkligen värt allt. Men som någon sa, man utsätter hellre sig själv för obehaget än ens lilla unge.

23 kommentarer:

 1. Åh, hon har vad vi i England kallar för Acid Reflux! Det hade Oscar med, men inget inga läkare tar på stort allvar i det här landet. Det tog oss 20 veckor att få rätt medicin. Han åt inte. O skrek. Massor. Speciellt vid matning. Till slut fick vi rätt medicin, omeprazole, den enda som funkat på O. Vad fick ni till Disa? Och gud vad bra att det tar sånt på allvar i Spanien!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. skulle precis tipsa om att kontakta Sofia som varit med om samma sak...

   Radera
  2. Jag minns att du skrev om det och att jag täntkte att det måste vara fruktansvärt att vara i den situationen. Stackars unge! Och stackars er. Jag tror inte att det är så illa för Disa som för Oscar, hon har inte skrikit så mycket efter maten. Vad jobbigt att det inte togs på allvar, och att det tog så lång tid att få rätt medicin! Här tas minsta grej på allvar, vilket känns tryggt.
   Ranitidina tror jag att medicinen heter, har lite svårt att läsa på etiketten som är handskriven (medicinen har blandats ihop här, den köps inte färdig från fabriken). Hoppas att den fungerar.

   Radera
  3. Vad bra att ni fick renetadine så snabbt. I England skriver de alltid ut infant gaviscon först som endast gör att mjölken blir tjockare. Hoppas renetadinen hjälper nu. Det hjälpte i ca 1 vecka på Oscar o sedan var vi på ruta 1 igen. Han skrek inte bara efter matning utan under också, blev så illa att han blev rädd för flaskan o endast kunde äta när han halvsov. Ush ush vad jobbigt det var nu när jag tänker tillbaka. Han var liksom alltid hungrig utan att kunna äta :( i England är de verkligen dåliga på reflux o många föräldrar tas inte på allvar, man får kämpa jättemkt för att få hjälp o dessutom har den senaste iden från NHS (den allmänna sjukvården) varit att göra medicin ännu svårare att få utskriven eftersom reflux i bebisar är något som växer bort med tiden. Ja, det gör det ju men ska små bebisar få lida i 9-12 månader tills det blir bättre? Ush. Tur att det är annorlunda i Spanien!

   Radera
  4. Disa har fått en tjock specialmjölk också, som har hjälpr litegrann.
   Nu blev jag lite orolig, kan medicinen bara sluta fungera efter en kort tid? Bäst att vara uppmärksam då! Vad jag märkt hittills, förutom att hon faktistkt har ätit lite mer, är att hon får ont i magen av medicinen. Ska ta upp det med läkaren imorgon.
   Här i Spanien tas alla sjukdomar och småbesvär på allvar och en massa mediciner skrivs ut för allt möjligt, för saker som jag aldrig skulle ta medikamenter för. Lite tvärtemot England verkar det som. Hälsan tas på stort allvar här, både för små och stora.
   Tänk inte tillbaka, en del saker är det bäst att glömma, om man kan. Stackars, stackars liten.

   Radera
  5. Infant gaviscon som vi fick o som gör mjölken tjockare kan leda till förstoppning, som i sig kan leda till magont så kanske kolla det med er läkare. Massage hjälper i sådana fall. Ja alla mediciner vi prövade fungerade i några dagar, o sedan slutade det verka helt plötsligt. Hoppas det inte blir så för er. Omeprazole är det som är svårast att få här i England men verkligen en mirakelmedicin för Oscar. Försök inte oroa dig för mkt, ni har ju åtmibstonde läkarna på er sida!

   Radera
 2. Vi har samma preparat här i swe mot reflux. Hoppas verkligen att allt ordnar sig snart för er. Men som du skriver hellre en själv än sitt barn. Kram/ Hillevi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte den här medicinen hjälper kommer vi att få prova en annan. Kanske är det den som Sofia nämner? Det blir nog bra till slut!

   Radera
 3. Hoppas det ordnar sig. För ett par månader sedan bara (dottern var då 2,5 år), kom förklaringen till varför hon hade svårt att suga som nyfödd. En förlamad nerv. Och jag som kämpade som en galning med amningen och med amningsnapp. Nu så här i efterhand är jag ändå glad att jag inte visste om det. Då kanske jag hade gett upp med amningen. Jag satt istället i timmar i sträck och försökte få henne att äta. Lycka till och hoppas ni får bra medicin nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men! Hur kunde det ta så lång till att upptäcka det? Påverkas något annat än amning? Var det värt att kämpa så med amningen tycker du?

   Radera
  2. Det kan påverka rösten och talet lite efter vad jag förstått. När dottern är 6 år ska de göra en magnetröntgen av huvudet för att kolla lite mer. Jag antar det tog lång tid att upptäcka det eftersom vi inte hade träffat på rätt person helt enkelt... Eller jag vet inte... Eftersom dottern gick upp i vikt (hon fick tillägg med flaska i början) så var det inget man la ner energi på antar jag. Jag tycker faktiskt det var värt strulet med att amma. Jag tyckte väldigt mycket om det. Och jag är väldigt praktiskt lagd som person och tyckte det var skönt att kunna tysta skrikande bebis på 2 sekunder med en tutte liksom :). Vi slutade när dottern var 19 månader pga att jag ville kunna sova bättre. Jag försökte svara på kommentaren för ett tag sen men den gick visst inte iväg. Upptäckte det nu. Sorry :)

   Radera
 4. Skönt att de hittade en orsak så snabbt! Hoppas allt ordnar upp sig och att ni slipper fler sjukhusbesök!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och tur att de är så nogranna!
   Nu är det bara uppföljningsbesök (men de är inte få!), inga sjukhusvistelser vad jag vet.

   Radera
 5. Vad härligt att ni är hemma och att de kom på så snabbt vad det var. Njut nu av helgen med underverket!

  SvaraRadera
 6. Lilla stackare!! Skönt att hon blev utredd, även om det var hemskt. / Anna Malaga

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är så bra här, läkarna, så nogranna!

   Radera
 7. Skönt att ni fick komma hem, håller tummarna för att se lilla får hjälp och blir bra snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska vi se om medicinen fungerar, men det ordnar sig nog nu när vi vet vad som är fel!

   Radera
 8. Lillan! Tänker på dig! Läste ikapp nu... Barn o sjukdom är värsta kombon för en nybliven mamma. Heja dig! Be om hjälp för att kunna sova ikapp... Allt känns jobbigare med sömnbrist.
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu märker jag vad som verkligen är tufft med föräldraskapet. Att se sin unge lida.
   Vi turas om med att sova, men det är sant, allt känns värre när man inte har fått sova.

   Radera
 9. Usch vad jobbigt ni har haft det, men så otroligt skönt att det är över nu. Åtminstone sjukhusvistelsen. Det måste vara det värsta som finns, att se sitt barn lida och inte kunna göra något. Hoppas ni fått vila ut och haft det riktigt skönt vid kusten. Ni är ett riktigt superduperteam ni två! Bra ändå, som många sagt, att de verkligen utreder och tar på allvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förfärligt att se sin lilla ha det jobbigt. Usch!
   Kusthelgen behövdes verkligen, nu känns allt bättre, och vi har börjat testa medicinen. Bara läkarbesök återstår, ingen mer sjukhusvistelse är planerad. Puh.

   Radera

ny gadget

ny gadget