måndag 29 oktober 2018

Kunskapshålet

- Det är så svårt! Hahahaha!!!! Det är så svååårt! ropar jag och slår mig på benen, samtidigt som jag skrattar högt, för jag håller på att bli tokig!

Jag har just avslutat ett telefonsamtal med Jesús revisor-kusin Marina. Tillsammans försöker vi reda ut vad jag ska fakturera min svenska arbetsplats. Jag har fått en modell på vad svenskar i Sverige brukar fakturera, men här i Spanien har vi andra skatter, och jag har så svårt att fatta!

Jag har pratat med en annan svensk som fakturerar, och en spanjor, jag har frågat på spanska skatteverket, socialförsäkringskontoret och ett slags nyföretagarcentrum. Jag har ringt svenska ambassaden i Madrid. Det är så svårt!

I mitt mörka förflutna hjälpte jag till på pappas bokföringsbyrå. Det var helt fel ställe för mig, och det tråkigaste jag har gjort i mitt liv. Jag vet inte om det handlar om en tidsperiod om månader eller dagar, för mig känns det som det var tid som aldrig tog slut, och jag räknade minutrarna som jag hade jobbat och minutrarna som jag hade kvar innan jag kunde cykla hem.

Visserligen fick jag enkla arbetsuppgifter, och klarade av dem även om det var tråkigt... Men aldrig mer bokföring för mig.


Gör det lätt för mig! Bara säg vad jag ska göra, så gör jag det! För hög skatt? För låg? Strunt samma, bara säg en siffra som jag kan skriva på pappret! För jag kan inte tänka ut detta själv!

6 kommentarer:

 1. Hej Annika!
  Ja gud så svårt att veta hur man ska göra! Emma kanske kan :-D Sol som Sol :-) Hoppet finns. Hoppas allt är bra f ö och stressa inte livet ur dig...då har du gjort det i onödan :-)
  Kram P ♥

  SvaraRadera
 2. Hej Preciosa!

  Roligt att höra från dig!

  Jag är seg ska du veta, tål både bokföringsproblem och andras gipsade fötter :-)
  Ofta går det ju att skratta åt eländen :-)

  Ha en härlig vecka!

  SvaraRadera
 3. Oj, vilket förtroende från Preciosa! Gulle henne!
  Du får gärna förklara närmare vad problemet är, kanske det faktiskt är lätt att lösa särskilt om jag varit i samma situation. Vi fakturerar ju kunder över hela världen, både för varor e-service och tjänster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och varför skrev jag både och sedan rabblar upp tre saker? Fy på mig.

   Radera
 4. Fy, vad jobbigt. Har varit i liknande situation, men i UK är det så enkelt att jag inte trodde det var sant, van vid allt krångel i Sverige.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Annika! Läste på Saras blogg om Jesús! �� Hoppas allt är bra (bättre) med er. Ánimo y muchos besos ��

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget