fredag 14 juli 2017

När det är riktigt varmt ute...

...då är det som att få en het hårblås i ansiktet när det blåser.
...då finns det bara varmvatten i kranarna.
...och man har duschat och torkar sig blir man aldrig torr, eftersom man börjar svettas med en gång.
...är känslan när man går ut från en luftkonditionerad butik eller bil väldigt märklig. Onaturligt att en sådan hetta slår emot en. Man börjar gå förundrad och tänker, att det här går ju faktiskt bra, men efter en liten stund har kylan från luftkonditioneringen gått ur kroppen, och gången blir allt långsammare... och långsammare...
...förbannar man vanan att kindpussas. Alla är blöta av svett i ansiktet.
...bränner solen på riktigt. Direkt när man tvingas gå ut ur skuggan får man en brännande känsla på armarna av solskenet.
...njuter man av att öppna kylskåpsdörren.
...tar man alltid bilen.
...går det inte att öppna dörrar och fönster för att fåsvalkande  korsdrag. Man får bara in den hemska hetluften i huset. Nej, dörrar och fönster måste hållas stängda och persiennerna ska gärna vara neddragna också.
...är sängen alltid varm. Och kläderna i garderoben och i byrån. Det känns jobbigt att behöva öppna en byrålåda och se de varma plaggen, känna dem mot händerna.
...är alla plagg för varma. Alla.
...undrar man över cirkusen som just har slagits upp vid feriaplatsen. Väggarna är just nu öppna. Ska de vara så på föreställningen också? Det måste de. Ett stängt cirkustält som solen har gassat på hela dagen måste ju bli en dödsfälla.


Dagens upptäckt: ta inte av de blöta badkläderna du har under klänningen efter doppet i poolen. De svalkar underbart.


10 kommentarer:

 1. Glöm inte att man inte kan sova. Att gå runt och vara ständigt trött och varm är fruktansvärt. Är så glad att jag är i Sverige just nu. Det skrivs till och med om det spanska vädret här.
  https://www.hd.se/2017-07-13/trott-pa-det-trista-sommarvadret-var-glad-att-du-inte-ar-i-sodra-spanien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag läste texten som du länkade till :-)
   Att inte kunna sova är jättejobbigt! Men det är så svalt här på nätterna att det inte är något problem. Inte som det i sevilla...
   Härligt med Sverigesemester! Hur länge stannar du/ni? Vi åker om några veckor!

   Radera
 2. Dricka kallt, äta kall mat (t ex gazpacho), ta sig till kusten, bada, hälla vatten över huvudet då och då. Det är mina tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir mycket sallad och gazpacho nu! :-)

   Radera
 3. Er varma luft ska tydligen komma hit om ett par dagar ;o)

  SvaraRadera
 4. Fast vi har haft helmysko väder nu i två dagar. Mulet ändra fram till kl 16 då solen spricker igenom. 28-29 grader i både luft och pool. Men det är ganska skönt med några dagars solpaus också så jag gnäller inte. Vet ju att solen kommer igen ...

  Det är verkligen en mysko känsla det där när man öppnar bildörren eller kliver ut ur en affär. Det är precis samma som att kliva ur flygplanet på charterresans destination. Tjoff! slår det emot en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt! Och här är det bara 30 grader i dag, dock med sol.
   Nej, när man bor här behöver man ju inte ta vara på varje solchans, som i Sverige...

   Radera

ny gadget

ny gadget