måndag 1 mars 2021

Februarinjut och flytt

 Vad hände med blogglistan? Jo, jag la av och gick ut och fångade februari själv istället. När jag avslutade mitt vikariat gjorde jag det som jag längtat efter i ett år - började gå. Gick en trevlig vandringsled varje förmiddag och kom tillbaka trött och glad och proppfull av energi! Så härligt! Och blommorna blommade, mimosan lyste gul, det var porlande vårbäckar och tuppar som gal och helt ljuvligt

Vi hade ytterligare en picknick, en riktig långpicknick tills det blev mörkt, med svenskspanska familjen, och jag tänkte varje dag på hur skönt det ändå är att bo i Spanien istället för Sverige på vintern. Trots att jag saknar snön ÄR det skönt att kunna vara ute så mycket, att inte behöva dra på barnen en massa vinterkläder, att få sol i ansiktet och att kunna ha picknick i februari... Toves blogginlägg bekräftade ytterligare vad jag kände. Sedan drabbades jag av en riktig mansförkylning och det blev slutet på promenaderna. Efter manförkylningen började jag ett nytt vikariat och det var dessutom bara en vecka kvar innan flytten och fullt upp med den.

Och nu är vi här. I lördags tog flyttfirman med sig nästan alla våra grejer, idag är det måndag och vi har sovit sista natten i ett nästan tomt hus, i hyreshusets hårda sängar. Det är en massa småplock kvar på nedervåningen som vi behöver köra iväg till huset, nedervåningen ska flyttstädas och pation har vi kvar att avveckla, sedan är vi klara med det här huset. Fyra och ett halvt år har vi bott här, jag har aldrig riktigt tyckt om huset, men det var den bästa lösningen när vi kom till Aracena, det mesta var uthyrt då. Jag kommer inte att sakna huset, men Disa är inte så glad i att behöva flytta. Detta är hennes hem, det enda hon minns, och hon har lite kompisar här omkring, även om det är ursvårt att få dem att komma ut och leka. Disa har reagerat genom att inte vilja vara hemifrån, inte velat släppa mig för att gå in i skolan, och blivit mörkrädd så att hon inte har vågat gå ut ur vardagsrummet själv för att gå på toan, som ligger intill.

Jesús var med när grejerna lastades av i lördags. Det mesta ställdes i den lilla butikslokalen som tillhör huset. Han berättade att citronträdet i trädgården är fullt av citroner, att vi har ett mandelträd som blommar och en enorm jasmin som måste beskäras eftersom den försöker växa in i huset. Han träffade flera grannar som redan visste att vi ska flytta dit, de hade reda på att Jesús är musiklärare i Aracena och vilken skola som Disa går i, och jag tänkte att i en sådan liten by är det nog en viss händelse att det flyttar in en ny familj. Till Jesús glädje såg han dessutom att vår fiskhandlare stannade till med en fiskbil. Han är jättebra, varje natt tisdag-lördag åker han till Isla Cristina på kusten och köper nyfångad fisk och skaldjur som han säljer i sin fiskaffär i Aracena, och nu fick vi alltså veta att vi kan köpa färsk fisk varenda lördag i byn. Jesús fick telefonnumret för att kunna beställa fisk om det är något särskilt vi vill ha.

Dags att sluta, Jesús och Runa har varit iväg och köpt churros till frukost, dags att gå ner och ät och sätta igång med det sista! Vi hörs på andra sidan flytten!

16 kommentarer:

 1. Åh, vad kul och spännande och ansträngande (med allt som ska fixas) med flytt! Ert nya hus låter riktigt fint, you had me at citronträd. :-)
  Lycka till med allt!

  SvaraRadera
 2. Åh vad spännande! Det låter bra! Ser fram emot nästa inlägg, från nya huset!

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni kommer att trivas på den lilla byn och att det blir många fina år i ert nya hus med den härliga trädgården :)! /Annika F

  SvaraRadera
 4. ...i den lilla byn... ska det naturligtvis stå ;)./AF

  SvaraRadera
 5. All lycka med flytten och det nya huset! Någonstans i någon bok jag läste när jag var barn stod det att första natten man sover i ett hus ska man räkna fönstren innan man somnar och så drömmer man sant. Det är helt absurt förstås, men det fastnade i huvudet på mig.

  SvaraRadera
 6. Jättespännande att ni flyttar. Och vad romantiskt och exotiskt det låter med citron- och mandelträd. Kan man alltså äta mandlarna sedan. Nu drömmer jag om bakverk med citron eller mandel.

  SvaraRadera
 7. Vad kul, Annika! Stort grattis till inflyttandet!

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt att drömmen om just det här huset nu blivit sann! Stort lycka till med uppackandet och allt det nya! :)

  SvaraRadera
 9. Kan bara gratulera! Det låter så himla fint och vi ser med spänning fram emot mer om huset. Men jag förstår att det är mycket nu.

  SvaraRadera
 10. Lycka till med flytten och inboandet! Det är mycket som ska på plats mentalt och fysiskt när man flyttar med en hel familj, men förr eller senare får man pusta ut och ge varandra en high-five. Er trädgård med mandel- och citronträd låter underbar!

  SvaraRadera
 11. Hej Annika!
  Äntligen!!Spännande!! Och jobbigt men sen kan ni njuta av ert nya hem. Ser framemot att du skriver om byn och helst se hur den ser ut!!
  Kram P ♥♥

  SvaraRadera
 12. Lycka till i det nya huset! Vad spännande att få möblera och göra huset hemtrevligt, hoppas att ni kommer att trivas allihopa och att Disa snart finner sig tillrätta.

  SvaraRadera
 13. Så spännande att flytta till ett nytt hus. Speciellt om man inte har trivts så bra i detta boende. Visst är det jobbigt att flytta och med två små barn men du ska se att det kommer bli bra i slutändan =)

  SvaraRadera
 14. Oh, vad härligt för er att flytta till något som är ert och som ni tycker om!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Nu längtar vi efter bilder från nya huset, trädgården och byn. 😊 Hoppas er första vecka på plats förflutit väl!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget