söndag 22 mars 2015

Söndag

När jag vaknade hade Jesús redan varit och röstat samt storstädat vardagsrummet och tvättat golvet och hade nästan diskat färdigt hela diskberget i köket.
Jag fortsatte i köket och lyssnade på svensk radio samtidigt och gjorde en tjock tortilla och hade det så skönt.
Disa tränade på att krypa på filten på golvet, och Jesús satt i soffan med notblad framför sig och sjöng inför körövningen på kvällen.
Tortillan åt vi till lunch, den blev ovanligt god. Man får inte ha bråttom när man lagar en tortilla. Den är rätt enkel i sig att göra, men behöver mycket omvårdnad och tid och tålamod för att bli ritkigt god.

Nu väntar vi på resultaten i dagens spännande regionval, precis som de flesta i Spanien och alla i Andalusien. Det man kan säga än så länge är att röstdeltagandet tycks vara större än vanligt.
Jag ska skriva mer om det sedan. Tills dess kan ni lyssna på Beatrice Janzons radioreportage härifrån Sevilla, eller läs detta i Internationalen.



10 kommentarer:

  1. Hej Annika!
    Vilken fin tortilla!!! Jag har gjort en i mitt liv och jag kan säga att den inte såg ut så :-)
    Skulle bjuda två kompisar som kom ner och...ja dom sa att den var god men den var i kaos :)
    Vad skulle dom säga :-)
    Spännande med alla val nu...folk tror att det ska bli som i Venezuela!! Jaså....
    Förstår att dom är trötta på korruptionen...Vamos a ver.../Kram P ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tortilla i kaos :-D
      En hemlighet med att göra fin tortilla är att ta en tallrik av samma stolek som stekpannan när man ska vända den. Alltså tallriken att lägga över och sedan vända... Mycket potatis också, så pannan fylls!

      Radera
  2. Den tortillan ser inte dum ut!!!
    Väntar på att se hur valet gått.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  3. Alltså jösses vad god den ser ut...!

    SvaraRadera
  4. Fin tortilla! Vad har du i? Jag har bara gjort tunna tortillas men det var riktigt gott. Helt olikt tortillabröden som finns i matbutiken.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det heter samma och blir lite förvirrande. Tortillabröd och den spanska potatisomeletten tortilla. De enda ingredienserna är potatis, lök och ägg. Löjligt gott med så enkla ingredienser, men rätt proportionerat så...

      Radera
  5. Hörrdu! Med den där vackra bilden så borde du allt ta och lägga ut ett recept!
    Skivar du din potatis? Den ser nästan ut att vara mer i bitar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej nej, inte skivad potatis i tortillan! Den ska tärnas.
      Det kan bli en tortilla till helgens picknick, i så fall tar jag en bild och lägger ut receptet!

      Radera