onsdag 29 januari 2014

Pasta med tomatsås - recept

Snabb, oplanerad mat här hos oss är pasta med tomatsås.
Relativt snabb mat.
Och det brukar bli riktigt gott, så här kommer receptet!

Pasta
1 lök
1-2 gröna, avlånga stekpaprikor
Några väl mogna, goda tomater
Några vitlöksklyftor
Tomate frito
Salt
En nypa socker

Eventuellt: Blodriskor, oregano, basilika, persilja eller annat kul att smaksätta med!

Gör en refrito. Det vill säga; hacka löken och mjukstek den i olivolja.
Hacka därefter paprikan, lägg i pannan och låt steka tills den också blir mjuk.
Hacka vitlöken och blanda i.
Skala tomaterna, hacka dem och låt koka i pannan tills det mesta av vattnet kokat upp och det ser krämigt och gott ut. Rör ner en nypa socker (för tomatens skull).
Om du vill ha blodriskor i såsen; lägg i dem i början.
Späd ut såsen med tomate frito.
Blanda i kokt pasta.
Smaka av med salt och eventuellt andra kryddor
Strö över lite basilika, persilja eller vad du har hemma.
Klart!


2 kommentarer:

  1. Hej Annika! Läser din blogg och kollar foton. Nu med snöslask utanför så vill jag bara bort från Svedala...Älskar att laga mat, var finner man tomate frito? Finns denna i frysdisken, färskvaror eller torkade varor? Med vänlig hälsning Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förut köpte jag tomate frito på Ica, jag hittade den vid tomatpurén. Hoppas att de tar hem den produkten fortfarande, det är en god och användbar tomatsås.
      Jag klagar över den spanska vintern, men påminns tack och lov ibland om att det kunde vara mycket värre. I Sverige är det så hemskt mörkt och kallt och långt kvar till våren... Ta dig därifrån om du kan, om det så är för en vecka bara! Lite solsken ger en otrolig energi!

      Radera