onsdag 8 maj 2013

Recept: filetes empanados

Bland det bästa man kan ta med sig på utflykt är filetes empanados. Panerade köttfiléer. Att äta kalla som de är, eller varma, eller instoppade i en nybakad baguette, eller med sallad till, eller majonäs... Eller varför inte äta dem nystekta med potatis till lunch?
Här kommer ett säkert recept på denna klassiker!

Ingredienser:
tunna filéer av griskött eller kyckling
vitlök
citron
ägg
vetemjöl
ströbröd
salt och peppar

Lägg köttet i en skål. Täck med mortlad vitlök (ganska mycket) och citronsaft från en eller ett par citroner. Häll över lite kranvatten så att vätskan täcker köttet. Men lagom med vatten, så att inte för mycket smak försvinner.
Låt stå i kylskåp 6-8 timmar.
Ta upp filéerna ur vätskan. Vänd dem i tur och ordning i 1) vetemjöl, 2) viskap ägg och 3) ströbröd.
Stek i olivolja. Salta och peppra.
Lägg på ett papper som suger upp överflödig olja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar