tisdag 31 juli 2012

Recept på Solomillo al whisky

Enkel klassisk rätt att laga, som är mycket, mycket god, är Solomillo al whisky.
Det kan ni göra hemma om ni inte har en spansk tapasbar i närheten.

Ingredienser:
Solomillofiléer (del av djuren, kan inte säga vilken del, ta någon passande grisbitfilé)
En hel vitlök
Ett glas vitt vin/konjak/whiskey
Ett glas köttbuljong eller vatten
Salt, peppar, olivolja

Banka en gång på varje vitlöksklyfta. Behåll skalet på.
Stek vitlöken i olivolja.
Ta vitlöken ur pannan och lägg åt sidan.
Stek lite på köttet.
Lägg tillbaka vitlöken i stekpannan där köttet väntar. Häll i vald alkoholdryck, vatten/buljong samt lite peppar och salt.
Låt koka i pannan tills köttet är jättemjukt och vätskan nästan kokat ur.
Servera med hemmagjord pommes frites som långsamt stekts i olivolja, samt vitt färskt bröd till den goda såsen.


4 kommentarer:

  1. Fläskfilé är delen..tror jag iaf :)

    SvaraRadera
  2. Svarade i min blogg på din fråga om boktips, men vet inte om du kollar där? Är fortfarande förvirrad över om man bör svara i den andras blogg eller i sin egen - hehe. Iallafall så finns svaren där, på inlägget om Middlesex. Skrev upp en massa! Glömde dock att tipsa om siterna bok.nu och boktipset.se Om du reggar dina tidigare betyg där plockar de fram tips åt dig baserade på dina egna betyg! Skitsmart. Vi kan ju bli "vänner" där också och se varandras tips, vilka vi gillar mest och minst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul idé med Boktipset! Ska kolla upp det. Säger till om jag går med, eller vad man gör.
      Jodå, jag kollar där, jag brukar tänka att de flesta skriver svar i sina egna bloggar, och så gör jag. Ska kolla tipsen!

      Radera