tag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post2905736555844894589..comments2024-03-27T12:56:26.378+01:00Comments on Casa Annika: Egen glassCasa Annikahttp://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-86032641401346711732012-06-15T13:43:13.708+02:002012-06-15T13:43:13.708+02:00Sprätta upp och skrapa ur innehållet. Det är enkel...Sprätta upp och skrapa ur innehållet. Det är enkelt. Säger hon som alltid låter sambon göra det :)Chatrinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-14800548165779716082012-06-13T22:51:12.447+02:002012-06-13T22:51:12.447+02:00Jaså, gör du också egen glass?
Bra tips det där me...Jaså, gör du också egen glass?<br />Bra tips det där med alkoholen. Synd att jag inte gillar alkohol bara... Men bra tips som sagt, ska föra det vidare.Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-18775004328915802632012-06-13T19:47:54.932+02:002012-06-13T19:47:54.932+02:00Mitt tips är att blanda i lite alkoholhaltiga dryc...Mitt tips är att blanda i lite alkoholhaltiga drycker i glassen. Då behöver man inte röra och den fryser inte så hårt. Brukar använda persikolikör och apelsinlikör i min glass. Super gott och den blir lagom hård.Maria Pnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-91369081230878366132012-06-13T13:04:20.906+02:002012-06-13T13:04:20.906+02:00Fröna?!? Vad ska jag göra med dem? Krossa dem elle...Fröna?!? Vad ska jag göra med dem? Krossa dem eller använda som de är?<br />/Hon-som-knappt-vet-hur-en-vaniljstång-ser-utCasa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-35947758286069096592012-06-13T12:54:24.897+02:002012-06-13T12:54:24.897+02:00Oops. Glömde skriva att du endast använder fröna f...Oops. Glömde skriva att du endast använder fröna från vaniljstången.Chatrinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-76905060721077699512012-06-13T12:38:16.849+02:002012-06-13T12:38:16.849+02:00Svar ja. Det är den enda semifredon som serveras i...Svar ja. Det är den enda semifredon som serveras i mitt hem :)<br />Och ja, äggmissen kan eventuellt ha haft något att göra med slutresultatet :)Chatrinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-24875079593030681732012-06-13T12:30:15.313+02:002012-06-13T12:30:15.313+02:00Åh, den goda semi-grejen som jag fick hos dig?! Sk...Åh, den goda semi-grejen som jag fick hos dig?! Ska testas!<br />Min egen glass blev så hård att varken jag eller J har ätit av den. Det finns risk för att man skadar tänderna om man försöker. Jag vill inte tro att det beror på min miss i första momentet, att vispa socker och äggulor. (Glömde att separera gulorna från vitorna.)Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-65190776276712197962012-06-13T12:14:08.605+02:002012-06-13T12:14:08.605+02:00Att göra en glass är en pina. Gör Jamie Olivers se...Att göra en glass är en pina. Gör Jamie Olivers semifredo i stället. <br />Jätteenkel att göra och supergod (både neutral och med typ bär). Men man bör arbeta ihop den snabbt annars kan den skikta sig i frysen.<br /><br />1 vaniljstång + 3 dl strösocker + 4 äggulor<br />vispa de tre ingredienserna tills det blivit ljust<br />------------------<br />4 äggvitor + en nypa salt <br />vispa ägg och salt tills fasta toppar bildats<br />------------------<br />5 dl vispgrädde <br />vispa grädden tills mjuka toppar bildas<br />------------------<br />Vänd slutligen ihop alltihop försiktigt och frys ned smeten.Chatrinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-80051213822067206482012-06-11T18:12:02.226+02:002012-06-11T18:12:02.226+02:00Tänkte vänligen be dig om ett tips beträffande oli...Tänkte vänligen be dig om ett tips beträffande olivolje-djungeln , hur hittar jag den mildast smakande olivoljan till dressing och stekning? Har lite svårt för den rätt kartongaktiga och tunga oljesmaken? Dagligen står James Oliver i TV och drizzlar olja i mängder över sina rätter, men brrr...<br />Tack på förhand, Pia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-69341811744906477742012-06-11T17:25:47.658+02:002012-06-11T17:25:47.658+02:00Det stämmer nog att de krymper. Rabarberpaj, åh så...Det stämmer nog att de krymper. Rabarberpaj, åh så gott!Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-26916522668745707852012-06-11T17:20:16.074+02:002012-06-11T17:20:16.074+02:00Mmmm...Så gott! Jag fick en bukett rabarber av en ...Mmmm...Så gott! Jag fick en bukett rabarber av en kollega idag, antingen krympte de rackarns bitarna under smultäcket, eller så var ugnstrollen nyfikna. Mystiskt. Och syrligt!Anonymousnoreply@blogger.com