tag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post2752730035734622036..comments2024-03-27T12:56:26.378+01:00Comments on Casa Annika: Tjugofemte dagen i karantän - sorgligtCasa Annikahttp://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-35833420821483830322020-04-17T02:09:40.752+02:002020-04-17T02:09:40.752+02:00Ja, även torrjästen är slut... Det verkar faktiskt...Ja, även torrjästen är slut... Det verkar faktiskt som om det kommer ett paket jäst från Sverige :-)Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-16301888242778943762020-04-16T10:51:37.502+02:002020-04-16T10:51:37.502+02:00Det borde fungera att baka kanelbullar också med t...Det borde fungera att baka kanelbullar också med torrjäst? Eller det är slut på den också? Då tänker jag brevpost från Sverige?:) Maria Hhttps://www.blogger.com/profile/10754048421498951401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-24566067586550231432020-04-14T01:08:21.585+02:002020-04-14T01:08:21.585+02:00:-) Bra att veta! Vad bra att hon testade! Då får ...:-) Bra att veta! Vad bra att hon testade! Då får vi se om jästen kommer tillbaka till affärerna först, eller om jag gör egen jäst!Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-53037087136438664682020-04-13T22:49:31.480+02:002020-04-13T22:49:31.480+02:00Hon som delade receptet har testat nu
Hon sa att d...Hon som delade receptet har testat nu<br />Hon sa att det tog väldigt lång tid att jäsa, så det fick lång-jäsa under natten och sedan ytterligare några timmar efter utbakningen. Blev lite kompakt men gott.Lisahttps://www.blogger.com/profile/03612187094207676244noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-14027305315348679712020-04-10T02:13:23.487+02:002020-04-10T02:13:23.487+02:00Men! Att man kan göra egen jäst?! Så häftigt! Nu p...Men! Att man kan göra egen jäst?! Så häftigt! Nu planerar jag visserligen att göra kanelbullar, men det här borde fungera bra till bröd! Mycket möjligt att det blir ett brödbak också!Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-28235331749474543492020-04-10T02:11:58.557+02:002020-04-10T02:11:58.557+02:00Vilket spännande och inspirerande svar på surdegsf...Vilket spännande och inspirerande svar på surdegsfrågan av Zazzi! Med recept också. Man vet aldrig, kanske sätter jag en surdeg i alla fall! Bagarpoeten kan säkert sälja lite mjöl!Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-88532939243273692942020-04-10T02:08:45.775+02:002020-04-10T02:08:45.775+02:00Öh... Det kanske jag borde? Egentligen hade jag ba...Öh... Det kanske jag borde? Egentligen hade jag bara tänkt baka kanelbullar :-)Casa Annikahttps://www.blogger.com/profile/05152407751668093568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-40149113189838828062020-04-09T23:59:00.658+02:002020-04-09T23:59:00.658+02:00Jag såg ett jugoslaviskt recept på hemmagjord jäst...Jag såg ett jugoslaviskt recept på hemmagjord jäst på Instagram häromdagen.<br /><br />1 dl öl<br />1 sked mjöl<br />1 sked socker<br />Rör ihop, låt stå över natten, baka dagen efter.<br />Verkar bli mer som en jäst vätska. Det receptet funkar tydligen till 4,5 dl vätska och 15-18 dl mjöl. Ölet ska helst vara rumstempererat.Lisahttps://www.blogger.com/profile/03612187094207676244noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-73656468421084698162020-04-09T22:35:28.015+02:002020-04-09T22:35:28.015+02:00Hoppla! Det behövs tydligen inte ens jäst för att ...Hoppla! Det behövs tydligen inte ens jäst för att sätta en surdeg (men väl rågmjöl - kanske kan du få lite av bagarpoeten?). Här hittade jag ett recept:<br /><br />https://www.gp.se/kultur/mat-dryck/mat/alexandra-zazzi-delar-med-sig-av-sina-b%C3%A4sta-surdegstips-1.26512271Tovehttps://www.blogger.com/profile/02004255472701075325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8278318687618636551.post-70515061054449332892020-04-09T19:37:43.199+02:002020-04-09T19:37:43.199+02:00Sätt en surdeg när du väl får tag på jäst! Masa ma...Sätt en surdeg när du väl får tag på jäst! Masa madre heter det på spanska. KramTovehttps://www.blogger.com/profile/02004255472701075325noreply@blogger.com