lördag 27 juni 2020

Presenter

Nu är det snart dags att fylla år igen. 38 den här gången. Vi ska ha picknick med ett par familjer från Disas skola vid den nyupptäckta magiska bäcken, vi ska bada och äta kanelbullar och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fylla år på!

Och jag börjar tänka på presenter. Om jag hade lite mer pengar skulle jag köpa ett fint teleskop till Jesús. Tänk om jag kunde överraska honom med det! Ett riktigt stabilt, pålitligt teleskop. Vi har ett litet enkelt, och Jesús sitter nästan varje kväll/natt och tittar på månen. Han lär sig namnen på kratrarna och bergskedjorna som han ser. Han lär sig stjärnbilder och namn på stjärnor. Han letade och letade tills han lyckades se Saturnus ringar....

Till Disa skulle jag vilja ge ett litet djur. En mjuk, tam kanin, två marsvin eller en hundvalp. Hennes högsta önskan är ett djur att ta hand om.

Runa kommer jag inte på något till, hon är så nöjd med att leka med Disas leksaker och undersöka allt annat hon hittar; papper, brödsmulor, skor, jord...


Jag själv då? Om vi tar bort orimliga önskningar som ett hus och en husbil? Ett objektiv kanske inte borde räknas in bland rimliga önskningar... Men då säger jag:
  • Den röda hängmattan som Jesús har lovat mig två födelsedagar, den skulle jag tycka om.
  • En kartong med svenska böcker. Eller ett gäng nya, doftande svenska magasin att läsa.
  • En illustration av min talangfulla kompis.
  • En pionplanta, ett svenskt äppelträd och andra trevliga växter.
  • En barnfotografering hos min gamla klasskompis på Day Fotografi.
  • Utställningskatalogen från fotografen Gregory Colberts utställning Ashes and snow.
  • Ett till vindspel från Woodstock Chimes (länken leder till ett "ljudrum" tanken är INTE att ni ska klicka in och köpa vindspel!), klangljuden från det vi har är bland de vackraste ljud jag vet.
  • Två dagar ensam hemma. En dag blir lite stressigt för allt som ska hinnas med innan familjen kommer, men två dagar... Det räcker till vandringsled, laga något gott som bara jag gillar, sitta och läsa eller se en film, ja, göra sådana roliga saker och ändå hinna med allt annat, städa hela huset kanske. Fast jag är glad över ett par timmar också. Som jag njuter av att vara själv hemma!


Vad tänker ni på när det gäller presenter? Nu är jag nyfiken: Vad skulle det stå på era önskelistor?

14 kommentarer:

  1. Vilka bra önskningar. Jag önskar mig tid. Och det kan jag ju ge mig själv! Ta tag i trista saker som det skulle kännas bra om jag kunde bocka av. Inte vara lat och skjuta upp det. Nya slingor. Springa lite oftare. En liten sockerkaksbotten med mosad banan, massa färska hallon och vispgrädde och kantareller. Ja och ett extremt litet och praktiskt hus. Svalt, utan insyn, lagom stor gräsmatta, bra planlösning, inget att fixa. Kanske faktiskt ett hyreshus för att det ska kännas 100% kravlöst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ler åt huset. Det är en trevlig önskning! Och tårtan!

      Radera
  2. När jag ger bort presenter tänker jag. Vad tror jag att personen vill ha. Om jag inte vet försöker jag hitta en lite mindre present som är en förbrukningsvara eller en sak som passar de flesta. Typ bok, tidningsprenumeration, ett restaurangbesök, choklad, vin, marmelad, en blomma, kakor, strumpor eller duschkräm. Förr gav jag dyrare och lyxigare presenter, mer personliga och lite vackra saker, men sedan vi fick barn tycker jag att det blir för mycket presenter och vill liksom hjälpa till att minska kraven lite vad gäller presenthets utan mer att det räcker att man ses och äter tillsammans...

    SvaraRadera
    Svar
    1. I vår bekantskapskrets ges väldigt få presenter. Jag fick några stycken ändå, en hemmagjord apelsintvål, ett makramé-halsband som ett par hade kvar sedan tiden då de sålde hantverk på marknader... Perfekt; kravlöst, inga kostnader men väldigt fint.

      Radera
  3. Grattis i förskott!
    Vilken fin plan för födelsedagen.
    På min önskelista står upplevelser. Vilket jag har fått de senaste födelsedagarna, min är i januari. Fått fina upplevelser i Spanien. Nu lever vi lockdown och kan inte mycket göra.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt! Vad brukar det vara för upplevelser?

      Radera
  4. En kartong med svenska böcker kan jag fixa, men det får bli när vi ses. Nu kan jag skicka en ljudbok att lyssna på när det blir en stund över. :)

    Hoppas du gillar den!

    SvaraRadera
  5. Feliz cumpleaños Annika!
    Bra presenter du vill ha!! Me gusta! Vindspel är inget vidare...jag hade en granne i hyreshuset mittemot som hade ett som plingade dag och natt
    på balkongen :(
    Jag fick till slut galna tankar...nästan mord :)Hon var inte ens hemma så mycket. Jag var ju inte heller det annat än på sommaren och vid jul. Räckte för att bli galen...Så kom jag hem en sommar och det var borta!!

    Presentönskemål har jag aldrig numera. Kommer i håg när jag trodde jag skulle få en fin julklapp av en novio...1988. Trodde på guld (han var rik). Vad fick jag...en svart köksklocka hahahaha...Snacka om besviken.
    Önskar mig i alla fall en ångestfri vecka. Undrar hur det skulle kännas.
    Kram och ha en bra födelsedag! P ♥♥♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. En svart köksklocka, hahaha! Så roligt!

      Jag önskade att jag kunde dela med mig av mina ångestfria veckor, dubblera dem och ge till dig. Veckorna är stressiga till bristningsgränsen, har få sömntimmar och ingen ledig ensamstund överhuvudtaget, innehåller mycket sällan tid med vänner och det finns ingen stund överhuvudtaget att vara ensam, läsa, njuta av en god maträtt... Men veckorna är ångestfria och innehåller en massa glädje, när inte jobbstressen tar överhanden. Du skulle få ångestfria veckor för resten av livet av mig, om jag kunde ge dig det!

      Radera
  6. Ja men, det är ju ett bra ämne, de där presenterna man fick som man inte klarade av att ta emot trevligt och glatt utan det blev lite pinsam stämning? Händer det bara mig? Typ min mamma har fyndat en liten egendomlig träask i en secondhandaffär som jag tycker är jätteful, eller min svärmor ger mig 12 olika plastfodral som ser ut som om man ska ha dem i frysen? för att noga sortera min packning i min resväska... Säkert jättepraktiskt att packa med "ziplocks" men jag lyckades inte se särskilt förtjust ut. Eller man är övertygad om att en släkting älskar deckare och köper en deckare till varje jul och upptäcker senare att han inte längre "läser böcker"... Oh min morbror. Hans presenter är roliga! Men han ger bort saker som disktrasor, diskborstar, tandborstar, ficklampor, brandvarnare... Men det funkar för att man är beredd att det är vad som finns i paketet. Jag har köpt parfym till en kompis som inte använder parfym; och blommor och choklad till folk som inte tycker om det. Jag trodde att alla tyckte om buketter och chokladaskar men det gör de absolut inte! Vi har även en samling udda porslin vilket jag tycker är en jättebra present men det blir ju även en lite udda samling.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken rolig kommentar! Jag trodde också att alla gillade blommor och choklad! Jag gör det!

      Radera
  7. Stort grattis på födelsedagen! Hoppas att du får några presenter och att du blir nöjd och glad :)!
    För min del hoppar jag gärna över presenter och om någon verkligen vill/måste ge så önskar jag mig en bukett vackra blommor eller något som går att äta eller dricka. Eller en slant till någon viktig fond som tex. cancerfonden, naturskyddsföreningen eller Läkare utan gränser för att nämna några. /Annika F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är som du, hoppar gärna över presenter, men tycker om när det händer något roligt på födelsedagen. Men det var roligt att göra en hemlig önskelista (nåja, men familjen känner inte till den)och fundera på vad jag skulle önska om jag kunde välja fritt :-)

      Radera

ny gadget

ny gadget