onsdag 7 juni 2017

Shopping i AracenaNi som har följt med här ett tag har nog förstått att jag inte är någon shoppare. Jag vet inte i vilken utsträckning det beror på brist på pengar, sparsamhet eller ointresse, och det spelar kanske ingen roll.
Aracena är en liten stad som, om vi pratar shopping, bara är bra om man vill handla delikatesser. Och det vill man ju! Den som tycker om korvar, ostar, pata negra-skinka, honung och kastanjekrämer, med mera med mera, har kommit helt rätt.
Mina favoritaffärer är järnaffärerna. De har allt. Här köper man inte bara skruvar, sladdar och målarfärg, utan även tvättmedel, flätade korgar, köksredskap och leksaker.
Min favorit av stadens tre järnaffärer är den högst uppe vid snabbköpen och bilverkstäderna, för den är specialiserad på trädgård och växter. Där finns en hel vägg med krukor i alla storlekar och former, fröer, blommor och brickor med små, små plantor av gurka, tomat, aubergine och melon.
Man kan nog säga att en oproportionerligt stor del av min lilla inkomst går till den här järnaffären. Ja, till och med att vi hae kunnat ha haft trädgårdsmöbler om jag inte lagt pengarna på jord och krukor istället. Men vem blir lycklig av att sitta ute och äta mat i en stenlagd, trist patio utan växter?
Men det finns en annan kul affär också. Nästan varje torsdag tar jag en tur till Lidl. För att kika lite, ni vet. Det är en affär som jag aldrig har gillat, förrän vi flyttade hit och jag fick deras reklamblad i bredlådan för första gången. Med Aracenas blygsamma shoppingutbud blir Lidl ett roligt tillskott, där man ibland kan finna sushitillbehör, italiensk specialpasta, träleksaker, julpyssel och ekologiska livsmedel, alltså sådant som inte går att köpa någon annanstans. Jag har till och med köpt bearnaisesås där en gång, och vilda, frysta blåbär.
I morgon är det torsdag och jag ska nog ta en tur dit upp (bokstavligen upp, vi bor ju i bergen), och se om det har kommit in några nya växter eller så. Eller var det Medelhavsvecka nu? Järnaffären ligger ju intill... Jag slår nog till på den där vattenslangen jag såg häromdagen.
Jag känner mig som pappa, vars helgnöje var att åka till Jula på helgerna för att kolla verktyg.


8 kommentarer:

 1. Vet du, Lidl har en hel del bra saker! Här stå folk i kö utanför butiken på måndagar och torsdagar när de nya produkterna visas. Sedan är det armbågsvässning för att komma åt att riva upp förpackningar och kolla om storleken var bra. Och så kastar man åt sidan om det inte var det. Haha, helkul att se!

  Järnaffärer är roliga saker det! Jag praoade i en när jag gick i nian, förresten. Blev lite fel där men helt ok ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag har inte sått så mycket folk på Lidl här...
   Affären ligger bredvid Mercadona, och har aldirg lika mycket folk som grannbutiken.

   Radera
 2. Hej!
  Så mysig stad det verkar vara och typiskt spansk förstås. Jag var ju i en pytteliten stad med 400 inv och det fanns även en liten vårdcentral och posten hade öppet en kvart om dagen, fiskbil och brödbil kom. Fanns också en "all-afffär" med allt. Verktyg...mm T.o.m. bullar och muffins :-)
  Tyvärr var många hus fallfärdiga men även fina. Mota del Marques.
  Ja jag har ju skrivit on den ett antal ggr. Lex hemby. Längtar dit.
  Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. DIN (lex) by verkar mysig! Hoppas att du kan åka tilbaka dit. Brödbil, och post som har öppet en kvart om dagen :-)

   Radera
 3. Älskar Lidl och deras viner är fantastiska till väldigt bra priser också.
  Är heller ingen shoppare, men gillar små mataffärer och låter maken undersöka alla järnhandlare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att de ska ha bra viner!
   Jag tar både små mataffärer och järnhandlare :-)

   Radera
 4. Haha, jag gillar också Lidl. Det kan dyka upp så otippade bra saker där!

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget