fredag 10 mars 2017

Vårpicknick bland korkekar

Våren började för flera veckor sedan egentligen. Ängar och marker lyser av blommor i gult och vitt, och tittar man närmare ser man både rosa och små blå blommor också.
I tisdags kom dessutom värmen, över 20 grader skulle det bli, och det bara måste vi fira med en picknick! Både Jesús och jag hade eftermiddagen ledig.
Efter jobb och förskola packade vi in picknicklunch och sovande barn i bilen och körde till ett ställe strax innan Galaroza, mot Navahermosa.
En härlig picknickplats visade det sig.




Vi packade upp pastasallad med torkad tomat, bacon, ruccola, äpple och gurka, croquetas på fisk och räkor, lufttorkade korvar i form av chorizo och en pepprig salchichón som åts med små brödpinnar till, vitlöksbröd, kokt ägg, kaviar, salta chips, frukt, dryck, gazpacho och chokladkex.




När vi inte orkade äta mer gick Disa och jag och plockade ekollon som vi kastade till de svarta ibericogrisarna i hagen bredvid. Man ser inte sådant i Sverige, men här samsades fem grisar i en hage så stor och skogig att man inte såg slutet på den.




Därefter tog Jesús med sig Disa för att titta på åsnan som vi hörde, och jag gick iväg ensam bland korkekar och stenekar, det var en sådan fin liten väg som lockade.



Korkek
Det var så vackert. Jag skulle kunna bo där.




En kiosk finns i närheten. En sommarkiosk, den är stängd nu, men en gammal lapp på väggen berättade om konserter, middagar och nattliga vandringar på lederna runt omkring.




Disa lekte bland vattenpölarna, det hade regnat så mycket helgen innan,




och sedan på lekplatsen så mycket hon orkade på lekplatsen, det fanns ingen hejd, ända tills det mörknade och vi bestämde oss för att åka.

På hemvägen körde vi in i Fuenteheridos.




Vi hade nästan slut på ägg, och där i den lilla affären kan man köpa ägg från hönor som springer omkring ute och har det bra. En stor lufttorkad korv blev det också. Damen i affären gör korven av sina egna grisar, och den är så himla god! här har de flesta som har lite mark ett gäng svarta ibericogrisar som går i stora hagar med bäckar och ekar som det faller ner goda ekollon ifrån.




Vi gick in i tobaksaffären också för att titta på böcker från trakten. Flera av dem har vi redan, men vi köpte med en växtbok (se mening två i inlägget om ni undrar varför vi behöver en sådan), och dessutom en tunn liten bok med recept på inläggningar i den här trakten, hur man gör dulce de membrillo, kastanjekräm och sådant.
En genomfin dag.

16 kommentarer:

  1. Mysig utflykt - och så mycket mat! /Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska det vara på picknick! Blev över till både en och två middagar :-)

      Radera
  2. Så gott det såg ut och vilken otrolig plats i världen ni har hittat!

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig dag! Jag hade gärna bott närmare naturen, men förorten är också rätt okej. Här ska det bli 27 grader idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag läste din kommentar just innan vi åkte till Sevilla i fredags, tack vare den bytte jag till kortärmat, det hade blivit varmt annars!

      Radera
  4. Nu blev jag peppad på Spanien! Om tre veckor åker vi! :) (Jag har mailat dig igen)

    SvaraRadera
  5. Men åh! Ibland blir jag så himla avundsjuk på ert liv :) . Jag inser ju att gräset alltid är grönare på andra sidan och att det är mycket som är frustrerande med det vardagslivet och den kulturen också men just matkulturen och den där - som det verkar - lättsamma umgängesformen...och vyerna! Ha en fin helg med mer god mat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju sant det där med grönare gräs på andra sidan. Allt är inte tipptopp med att bo i Spanien heller. Men sant är också att det ÄR väldigt roligt att leva här just nu, på den här platsen dit vi flyttat. Om man med roligt menar att besöka medeltidsborgar, ha picknick, besöka gamla vita byar, äta lunch i Portugal... Lätt och oplanerad umgängesform - javisst! Och maten är toppen!

      Radera
    2. Medeltidsborgar och god mat är allt jag kräver här i livet för att bli nöjd!!!! :)

      Radera
    3. Hahaha! Då får jag ta och publicera de två inläggen jag har om medeltidsborgar i trakten då! Det finns massor här!

      Radera
  6. Men så härligt det ser ut! Här kör vi på typ tre plusgrader, snöslask och lite regn i luften. Inte sååå mysigt... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, usch! Vilken lång vinter ni har fått! Hoppas att det vänder snart!

      Radera
  7. Men sååå underbart, fantastiska bilder, känns som jag får följa med på er picknick! Blir så sugen att hälsa på er!! Var jag i och för sig redan innan... Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, jag vill ju ta mer er litegrann till de ställen som vi besöker, även om det ofta bara kan ske genom text och bilder.
      Ni får så himla gärna komma och hälsa på! Säg till bara när ni har en ledig helg! Vi har ju gästrum! Det finns så mycket att se alldeles i närheten!

      Radera

ny gadget

ny gadget