onsdag 16 september 2015

Regn i Sevilla

Det regnar, och det är så skönt.
Regn i Sevilla! Inte så vanligt!
Disa och jag var ute på promenad när det började. Satte plastskydddet på vagnen, tog på mig regnjacka och sydväst.
Min fina sydväst, köpt under den regniga, regniga Visfestivalen i Västervik, vad glad jag var då över sydvästen. Vad glad jag är över den nu. (Jag såg en sådan fin, turkos till Disa när vi var i Sverige, men köpte den inte eftersom hon med all säkerhet skulle ta av sig den efter två sekunder. Ingenting vill hon ha på huvudet.)
-Vi är svenskar, vet du Disa, Vi håller inte på och tramsar. Vi går ut när det regnar, när solen skiner, när det snöar (och här ville jag lägga till "inte som de mesiga spanjorerna" men gjorde det inte, hon är ju själv spanjorska och bor här, hennes släktingar är spanjorer, får inte tala så om dem). Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder, som vi brukar säga i Sverige.
Och så gick jag där, torr, glad och mycket nöjd innanför regnjacka och sydväst och såg spanjorerna med sina klena paraplyer som vändes ut och in i den hårda vinden.
- Kom ihåg det Disa, vi svenskar stannar inte inne bara för att det rengar! Vi tar på oss regnkläder!

8 kommentarer:

 1. Önskar bara det fanns riktiga regnkläder att köpa här i Spanien! Värdelöst! Får nog ta en titt på internet igen, både jag och sonen behöver något till den sk vintern här. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kopte en helt okej regnjacka pa Decathlon! Kolla dar! Stovlar daremot tycker jag ar svart i Spanien...

   Radera
 2. Haha! Det finns verkligen dåliga kläder här - folk sätter på sina barn ugg-stövlar och täckjacka när det regnar så de suger upp all fukt direkt de sätter näsan utanför dörren och sedan är de blöta och sura hela dagen...Vi har gunnistävlar och bra regnjackor, men galonbyxorna vi hade med hit vägrar barnen ha på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, illa valda klader! De kanske bidrar till radslan for forkylning? Har tror alla att man blir forkyld om man gar ut nar det regnar.

   Radera
 3. Helt rätt! När man har barn tror jag det är en av de stora skillnaderna om man flyttar till annat klimat. /Född i Västervik

  SvaraRadera

ny gadget

ny gadget