torsdag 22 mars 2012

María Luísa-parken

El parque de María Luisa är min favoritpark. Den ligger i anslutning till imponerande Plaza de España och de underbara paviljongerna från histpanicoutställningen 1929, men är äldre än så.
Det är som att gå in i en djungel med alla palmer, exotiska träd och fåglar. Man promenerar på små vägar och stigar, upptäcker statyer, kaklade bänkar och porlande fontäner.

Det finns ett asfalterat motionsspår som går runt om. Där klapprar hästhovar från los coches de caballos med turister i som får en privatguidning av staden.
Man kan också hyra trampbilar.I ena änden finns det här fina monumentet som gjordes till minne av poeten Gustavo Adolfo Bécquer.


I andra änden ligger arkeologiska museet, Sevillas folkmuseum med gamla saker och kläder, Flamencobiennalens högkvarter och förstås barnens favorit: duvparken. Försäljare säljer påsar med duvmat till små och stora. Här är det alltid mycket folk, och massor med duvor!Strax intill finns Don Quijote-bänkarna som kaklats med motiv från berättelsen om Don Quijote. Där har Jesús suttit och pussats i hemlighet, men inte med mig, det var före min tid.
Ta en titt på kaklet du hittar. Kanske upptäcker du dramatikerbröderna Álvarez Quintero på någon bänk.4 kommentarer:

 1. Parken ser jättevacker ut! Litet minus för att Jesus haft amorösa möten men flickor som inte var du. Fantastiska träd. Och kaklet. Herregud så mycket kakel. Vilket jobb. Vad är grejen med kaklet? Var det någon som skulle göra om badrummet hemma och råkade beställde för mycket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lätt hänt, vet du...

   Radera
 2. Åh!!! Vilken park! Är den med i mitt schema? Jag tänkte när jag läste om motionsspåren, att man kanske skulle ta sig en joggingtur.. Men sen ångrade jag mig. JAG VILL ÅKA TRAMPBIL!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir inga joggingturer under din Sevillavecka! Klart att den står med på programmet...

   Radera

ny gadget

ny gadget