torsdag 8 mars 2012

Kärlek enda anledningen till att flytta

"Det finns bara en anledning som det är värt att flytta för, och det är kärleken" sa Marcelo Camelo i en intervju.
Och någonting ligger det i det.
Sevilla är inte Solkusten. Det fåtal svenskar som bor här har alla, utom två vad jag känner till, flyttat hit efter att ha träffat en spanjor eller en spanjorska.
Jag hade inte bott i en by i södra Spanien om det inte vore för Jesús.
Jag hade varit kvar i mitt Hemma, min plätt i Skaraborg. Förmodligen bott på andra platser då och då, kanske i andra länder, men sedan kommit tillbaka hem där vännerna finns. Släkten.
Jag tror att när man flyttar långt bort, till ett annat land, stannar en del av en själv kvar Hemma. Det känns ibland som om bara halva jag är här i Spanien. Resten, den del av mig som löser melodikrysset på lördagsförmiddagarna, som åker på loppis och lånar boktravar på biblioteket och som trampar i granskogar och som kalasar på smörgåstårta från Hjertbergs, som tar tåget till Göteborg, som väljer alpackagarner till nya pärlmuddar och framför allt har full frihet att uttrycka mig på mitt eget sätt, den delen av mig är inte med här, för det går inte. Och det är detaljer, säger någon, Du klarar dig väl utan att leta pussel på loppisar och att gå på biblioteket, och det är klart att jag gör, men alla de här små grejerna som jag tycker om och som är mina vanor är så många att de blir till en del av mig, och den delen är inte med här. Och den saknar jag ibland.
Men det är värt det.
Det är så värt det. Jag känner det varenda kväll när jag somnar i Jesús famn.

5 kommentarer:

 1. Hej tänkte bara tispa om att jag kör en dagensbloggtävling varje dag där du har chans att länkas inför mina 400-600 unika läsare/dag.
  Sen kör jag även andra tävlingar med fina priser så passa på att gå in och anmäl dig:)
  om du inte vill ha såna här kommentarer ber jag om ursäkt och hoppas du får en underbar vecka!!PS. Länk till tävlingarna finns i vänsterspalten av bloggen och eftersom de är en ny dagens blogg varje dag så kolla så du anmäler dig i just dagens och inte en som redan är avslutad:)

  SvaraRadera
 2. Jag befinner mig i samma situation som du så jag kan inte annat än hålla med. Men vad fint du beskriver det där man är som man inte kan vara där man är. Jag tror att de allra flesta utlandsvenskar kan känna igen sig i det du skriver.

  SvaraRadera
 3. Ja, "somna på du bara i Jesús famn". Samvetslösa lilla människa där. Bara strunta i att vi saknar dig :)
  Skämt åsido Annika det var jättevackert formulerat.
  Men nu ligger du dessvärre rätt risigt till. Varför har jag inte blivit informerad om smörgåstårtan från Hjertbergs? Detaljer tack. Var? när? hur?
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Åker du till min stad, Vänerns pärla, ska du gå in på Ica Hjertbergs. De har den bästa smörgåstårtan (jo, trots att det är en Ica-affär)! De har ofta en stor tårta som man köper bitar i lösvikt av, finns i charken. Kommer du och hälsar på vill jag gärna att du tar med en bit.

   Radera

ny gadget

ny gadget